OPASNOST IZ ZRAKA

VIDEO: 'ZVUČALO JE KAO DA JE PAO METEORIT' Nadzorna kamera snimila zapanjujući prizor: S neba je iznenada doletjela ledena gromada

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.02.2018. u 14:59

Screenshot: YouTube

 

Nadzorna kamera u zapadnoj četvrti Londona Kew snimila je trenutak u kojem je veliki komad leda pao s neba i za nekoliko metara promašio čistača ulice, piše Independent.

Serhij Mješkov rekao je za britanske medije da se "osjeća sretno što je živ" nakon što se poveći grumen leda pokraj njega razbio u komadiće.

- Čistio sam drugu stranu ceste i potom začuo glasni prasak. Komad leda, možda težak i 10 kilograma, pao je ili s aviona ili s neba. Sve se dogodilo vrlo brzo pa nisam bio uplašen. No, mogao sam završiti mrtav na cesti. Osjećam se vrlo sretno - rekao je Mješkov za Evening Standard.

Kako je riječ o dijelu grada koji se nalazi direktno ispod prometne zračne rute prema aerodromu Heathrow, pretpostavlja se da je komad leda pao sa zrakoplova koji je netom prolazio.

Blok leda London 

Nesvakidašnjem događaju svjedočio je i Amir Khan koji je scenu opisao "kao iz filma katastrofe".

- Kad se komad leda razbio zvučalo je kao da je pao meteorit. Čistač ulica bio je preplašen i zbunjen. Svi su istrčali iz kuća i gledali u nebo. Bilo je ludo.

Iz Agencije za civilno zrakoplovstvo su pak rekli sljedeće:

- Iako led ponekad pada s aviona, to može biti i rezultat meteorološkog fenomena. Godišnje primimo oko 30 prijava ovakvih slučajeva.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo