OPASNOST IZ ZRAKA

VIDEO: 'ZVUČALO JE KAO DA JE PAO METEORIT' Nadzorna kamera snimila zapanjujući prizor: S neba je iznenada doletjela ledena gromada

 
 Screenshot: YouTube

Nadzorna kamera u zapadnoj četvrti Londona Kew snimila je trenutak u kojem je veliki komad leda pao s neba i za nekoliko metara promašio čistača ulice, piše Independent.

Serhij Mješkov rekao je za britanske medije da se "osjeća sretno što je živ" nakon što se poveći grumen leda pokraj njega razbio u komadiće.

- Čistio sam drugu stranu ceste i potom začuo glasni prasak. Komad leda, možda težak i 10 kilograma, pao je ili s aviona ili s neba. Sve se dogodilo vrlo brzo pa nisam bio uplašen. No, mogao sam završiti mrtav na cesti. Osjećam se vrlo sretno - rekao je Mješkov za Evening Standard.

Kako je riječ o dijelu grada koji se nalazi direktno ispod prometne zračne rute prema aerodromu Heathrow, pretpostavlja se da je komad leda pao sa zrakoplova koji je netom prolazio.

Nesvakidašnjem događaju svjedočio je i Amir Khan koji je scenu opisao "kao iz filma katastrofe".

- Kad se komad leda razbio zvučalo je kao da je pao meteorit. Čistač ulica bio je preplašen i zbunjen. Svi su istrčali iz kuća i gledali u nebo. Bilo je ludo.

Iz Agencije za civilno zrakoplovstvo su pak rekli sljedeće:

- Iako led ponekad pada s aviona, to može biti i rezultat meteorološkog fenomena. Godišnje primimo oko 30 prijava ovakvih slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:21