ZABRINJAVAJUĆE POSLJEDICE

SVI MISLE DA NJEZIN POSAO NIJE TEŽAK, ALI OVE FOTOGRAFIJE GOVORE SUPROTNO Ako na poslu satima boravite u istom položaju, može vam se dogoditi isto

 
 FACEBOOK

Frizerski posao nije nimalo lak te zahtjeva dobru fizički kondiciju. Zahtijeva aktivnost gotovo svih mišića, a osobito mišića prstiju i ruku te mišića nogu. Obzirom da dosta vremena provode stojeći, frizeri znaju patiti od oštećenja krvožilnog sustava i iskrivljenja kralježnice, a zbog čestog kontakta s kemikalijama moguće su i alergijske reakcije.

Maserka iz Leicestera Hitesh Patel objavila je na svom Facebook profilu šokantne fotografije jedne svoje klijentice koja je po zanimanju frizerka. Njezina leđa izgledaju kao da ju je netko prebio bičem, kao leđa zlostavljane žene.

Srećom, ne radi se o tome, crveni tragovi preko cijelih leđa nisu masnice, nego su rezultat neprirodnog položaja leđa. Frizeri provode sate i sate u istom položaju u kojemu se razvijaju mišići, ali kosti zadržavaju u neprirodnom položaju. Ova je maserka, kako bi mišiće svoje klijentice vratila u normalu koristila drevnu kinesku metodu gua sha. Zajedno s vježbama joge daje odlične rezultate, tvrdi ova maserka.

Stoga, kada sljedeći put odete kod svoga frizera, sjetite se da on/ona žrtvuju svoje zdravlje kako bi vaša frizura bila postojana. I ne samo frizera, iste probleme imaju zubari, fitnes instruktori, automehaničari te u mnogim drugim djelatnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:53