PISMO NA DVIJE STRANE

Ministar Božinović o osobi koja je Plenkoviću prijetila preko frizera: ‘Ovog ima sve više...‘

Pismo je napisano na nepune dvije stranice. U Nacionalu navode da su ga, bez ikakve sumnje, napisali pripadnici rigidne desnice

Davor Božinović

 Robert Fajt/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odbio je u utorak otkriti detalje potrage za autorima prijetećeg pisma, upućenog premijeru Andreju Plenkoviću preko njegova frizera, rekavši samo da je hrvatska policija učinkovita i postupa po pravilima službe.

Božinović je tijekom obilaska karlovačke policijske uprave izjavio da ne može odgovoriti jesu li pronađene osobe koje su poslale prijetnju premijeru preko frizerskog salona.

O pismu piše tjednik Nacional, pozivajući se na dva neovisna izvora. Potpisnik pisma poručuje Plenkoviću da će ga "doći ošišati na nulu iako bi ga najradije skratio za glavu…“. Premijera napada zbog knjige "Krajina 1991-1995" te ga naziva "suhim zlatom Milorada Pupovca" i financijerom projekata SNV-a kojima je svrha širenje platforme "srpskog sveta“.

Pismo je napisano na nepune dvije stranice. U Nacionalu navode da su ga, bez ikakve sumnje, napisali pripadnici rigidne desnice, a potpisano je s "Hrvatski branitelj, Za Dom spremni".

"Policija postupa prema pravilima službe i prema svemu što je u opisu policijskog posla", odgovorio je Božinović upitan o potrazi za autorima prijetećeg pisma upućenog preko frizererskog salona koji posjećuje premijer.

"Ima nažalost sve više prijetnji ne samo prema političarima", rekao je Božinović pa za to optužio "atmosferu defetizma i pesimizma koja se širi javnim prostorom".

Takva atmosfera, poručio je, sigurno utječe na labilnije pojedince i onda se oni odlučuju za neke nasilne akte ili prijetnje. "Međutim, mi smo učinkoviti i sigurno ćemo takvi i ostati", rekao je Božinović o hrvatskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 00:29