VIRALNI HIT

ZAGOREC SI JE KUPIO PUTNIČKI AVION I 'PARKIRAO' GA U DVORIŠTU Gospon Sedlar objasnio i što će s njim napraviti: 'Moja ideja graniči s ludošću...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.10.2019. u 12:34

Zagorje.com

Putnički avion u dvorištu

 

Društvene mreže i slučajne prolaznike koji su se našli u Strmcu Stubičkom u Hrvatskom zagorju iznenadio je prizor aviona 'parkiranog'  u dvorištu obiteljske kuće.

Portal Zagorje.com je istražio kakva priča stoji iza toga pa su nazvali Roberta Sedlara iz Zaboka koji zaslužan da je avion našao 'parkirno mjesto' u Zagorju.

- Riječ je o avionu Fokker F-100 s 109 putničkih mjesta. Avion su koristile četiri aviokompanije, indonezijska, brazilska, meksička, a već nekoliko godina je bio u zračnoj luci u Osijeku - rekao nam je Sedlar dodavši kako je zaslugom Marka Cvirna iz Tradeaira došao kod njega.

- Otkupio sam zrakoplov i sad je smješten na mojem imanju u Strmcu Stubičkom. 

Zagorje.com

- Moja ideja graniči s ludošću, ali sam bio spreman na sve da otkupim avion, rastavim ga i sastavim - objasnio je Sedlar dodavši da i ovim putem zahvaljuje Zdenku Grabušiću koji je bio glavni za rastavljanje. 

- Projekt još traje, završili smo dvije od tri stepenice, a bilo je i razmišljanja da možda odustanem ako u realizaciji projekta ako dođem do nepremostive barijere – priznao je ponosni vlasnik neobičnog vozila.

 

Najviše nas je zanimalo što će biti s avionom kad se sastavi.

Zagorje.com

Putnički avion u dvorištu

 

- Bit će smješten na imanju u Strmcu Stubičkom, a iznajmljivat će se za različita događanja. Moći će se koristiti za snimanja, djevojačke i momačke večer, a u kokpitu će biti dva simulatora letenja za djecu - rekao nam je.

Upita, kaže, već sad ima mnogo, a komentari svih ljudi su više nego pozitivni i puni podrške, piše Zagorje.com.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo