Kalendar s ovakvim fotkama može visiti i na vašem zidu :)
 Foto: TinyBizz photography
Prvo kava, onda trening

Za ove dečke želite napraviti mjesta na zidu!

Neki dečki su jedva dočekali skinuti majicu, neke smo morale nagovarati. Uglavnom bilo je zabavno i opušteno, bilo je smijeha, a sve zajedno za jednu plemenitu svrhu.

Možda je ovo za vas samo još jedan kalendar u nizu, ali za mene je poseban iz više razloga. Ovo je "Riječki dečki", kultni riječki kalendar koj izlazi točno dvadeset i jednu godinu. Davno, kad sam imala petnaest, kupila sam svoj prvi primjerak. Dobro se sjećam da sam ga kupila na štandu ispred Radio Rijeke, crno bijele fotke riječkih komada.

Možete li zamisliti moju sreću kada su pozvali Martinu i mene da budemo fotografi ove godine? Možda logično, ipak TinyBizz Photography slika mišiće, a naslov ovogodišnjeg kalendara je "Prvo kava, onda trening".

Važno je napomenuti da cjelokupmi prihod prodaje kalendara ide u dobrotvorne svrhe i svih dvadeset godina sav prihod išao je Domu za djecu i mlade Kraljevica. Ove godine idejna začetnica ovoga kalendara, Dunja Pavešić, pridružila se humanitarnoj akciji "Koga briga za Matiju".

Prvotna ideja projekta bila je pomoć Dječjoj bolnici, međutim mladom košarkašu Matiji Kataliniću pomoć je bila nužno potrbna. Kažu da su umjesto kapi u moru odlučili Matiji biti kap koja će mu u tom trenutku biti more. Matija je upravo uspješno operiran u Zagrebu te iako ga čeka dug i težak oporavak nadamo se da će njegova bolest (osteosarkom) postati prošlost.

Pa da se vratimo na mišiće...

Dečki koji krase stranice ovogodišnjeg kalendara su dečki s kojima mi treniramo u Terminalu 7. Zapravo je bilo prirodno slikati ih i potrudile smo se staviti ih u situaciju s kojom ih mi povezujemo. Naprimjer "mali" Matija svaki dan pumpa biceps, pa to radi i na slici za mjesec kolovoz. S nama trenira i Svebor, baletan riječkog HNK Ivan Pl. Zajc čijim se špagama uvijek divimo. Doslovno prekinemo svoj trening, ispričamo mu se unaprijed i samo gledamo. Svibanj krasi njegova špaga, logično.

Neki dečki su jedva dočekali skinuti majicu, neke smo morale nagovarati. Uglavnom bilo je zabavno i opušteno, bilo je smijeha, a sve zajedno za jednu plemenitu svrhu.

Kalendar je malo drugačiji, u našem stilu. Možda malo šaljiv, a svakako atraktivan. Želim zahvaliti svim dečkima što su se odozvali, što su bili poslušni i pozirali kao profesionalci. Veliko hvala Ivi i Davoru Lješeviću, vlasnicima teretane jer su se sudjelovali u ovoj lijepoj akciji i jer su upravo nas odabrali za fotografe.

Priključite se i vi!

Bilo je divno biti dio te priče, a sada je red na vama. Nadamo se da će, oni koji su u mogućnosti, objesiti ovaj kalendar na svoj zid i tako donirati 45 kuna. Kalendar Riječani mogu kupiti u fitness centru Terminal 7 i caffe baru Corto Maltese. Prodaje se i na Korzu cijeli ovaj vikend (na štandu ćemo biti i mi) te 15., 16. i 17. prosinca na štandu na Jadranskom trgu.

Ukoliko niste iz Rijeke slobodno pošaljite upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ukoliko se pitate tko su Riječki dečki, škicnite u nastavku :)

No, ako ste mislili da je to sve - nije. Ovo je samo dijelić fotki koje su odrađene na snimanju 21. kalendara Riječki dečki - ono najbolje čeka vas u kalendaru!

I na zaboravite, pratiti nas možete na Fejsu i Instagramu :)

Vaša Daniela

  • 10 kg kvalitetnog mesa
  • 200 g soli
  • 80 do 90 g mljevene paprike
  • 40 g češnjaka (samljeti)
  • 30 do 35 g ljute mljevene paprike
  • 2-3 g papra

Priprema:

  1. Meso sameljite.
  2. Dodajte mu ostale sastojke i dobro izmiješajte.
  3. Punite pripremljena crijeva.

Savjet više!

Sami odaberite želite li u svoje kobasice staviti slatku ili ljutu papriku, ili ćete napraviti mješavinu.

Vodite računa da upravo o paprici ovisi koliko će vaše kobase biti posebne - birajte domaću od provjerenih proizvođača!

Preporuka je meso samljeti na krupnije.

Linker
15. travanj 2024 20:50