Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA
Zdrava kuhaona

Kad ravioli pozelene

Za 4 osobe
  • 30 dag brašna
  • 10 dag kopriva
  • voda
  • chia sjemenke
  • sol
  • 30 dag ricotte (ili nekog drugog sira)
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Prvo pomiješajte suhe sastojke.
  2. Mlade izdanke, odnosno vrškove koprive, blanširajte pa ih dobro ocijedite, ohladite i dodajte sastojcima za tjesteninu.
  3. Umijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na jedan sat.
  4. Razvaljajte pa za raviole izrezujte jednake krugove, nadjenite ih sirom, namočite rubove pa preklopite i pritisnite vilicom.
  5. Svježi ravioli kuhaju se kratko: izvadite ih dvije-tri minute nakon što isplivaju na površinu.
  6. Prelijte maslinovim uljem i naribanim sirom.

Valjušci u zelenom

Od tijesta kakvo ste umijesili za zelene raviole možete napraviti i zelene šufnudlice, odnosno valjuške. Možete ih jesti s mesnim ili povrtnim umakom ili samo začinjene maslinovim uljem i nekim svježim začinom.

Linker
20. travanj 2024 18:15