Foto: iStock
Bez ovoga ne može

Pogača s inćunima

Za tijesto:

  • 500 g brašna
  • ½ kocke svježeg kvasca
  • 1 žličica soli
  • 4 žlice maslinova ulja
  • mlaka voda

Za pogaču:

  • Maslinovo ulje
  • 1 glavica luka srebrenca
  • Slani inćuni
  • Zelene masline
  • Kapari
  • Svježi origano
  • Rikula
  • Cvijet soli
  • Papar

Priprema:

  1. Od svih sastojaka zamijesite tijesto dodajući onoliko vode koliko je dovoljno da dobijete dovoljno rastezljivo tijesto. Ostavite na toplom mjestu da se diže oko sat vremena.
  2. Potom tijesto premijesite i razvaljajte na dimenzije lima u kojemu će se peći.
  3. Tijesto kistom premažite maslinovim uljem te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200°C.
  4. U tavi na maslinovom ulju prepržite luk rezan na kolutove dok ne postane staklen.
  5. Na pečenu pogaču potom slažite pečeni luk, masline, kapare i inćune. Pecite još 5 minuta.
  6. Prije posluživanja dodajte rikulu i origano, pokapajte maslinovim uljem te začinite solju i paprom.
Linker
24. travanj 2024 10:30