Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA
Zdrava kuhaona

Ružice

23. prosinac 2016.
Glavni sastojci su kraljice sezone: buče i jabuke.

Za 30 ružica:

  • 20 dag pirea od muškatne buče
  • 10 dag pirea od jabuka (1/2 kg jabuka)
  • 10 dag glatkog brašna
  • 5 dag džema od dunje
  • sok 1 limuna ili limete
  • chia sjemenke na vrh žličice
  • maslac
  • šećer u prahu

Priprema:

  1. U pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva pecite prepolovljenu buču oko 30 minuta pa žlicom izdubite pire.
  2. Jabuke ogulite, narežite na kockice i pirjajte na malo maslaca do pirea. Dodajte brašno, džem, sjemenke i sok pa umijesite smjesu. Pustite da odstoji barem pola sata.
  3. Razvaljajte pa režite krugove veličine prema želji, u sredinu stavite džem pa ih zamotajte kao ružicu.
  4. Slažite na lim prekriven papirom za pečenje jednu do druge, premažite maslacem i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva. Pričekajte da se pečene ružice ohlade pa ih pospite šećerom u prahu.

 

Savjet više!

Poslužite uz čaj od kadulje u koji ste stavili med i limun.

Teme
Linker
01. prosinac 2020 13:02