Koji vitamini i minerali su nam zapravo potrebni?
 Berislava Picek/Cropix
PROVJERILI SMO

Stručnjaci se slažu: ovo su ključni vitamini i minerali za vaše zdravlje

Mnogi se pitaju - trebaju li nam uopće? Evo kratkog pregleda najkorisnijih nutritijenata koje bismo trebali unositi svakodnevno

Ponekad se teško snaći u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama i trgovinama zdrave hrane jer nas sa svih strana obasipaju proizvodi neobičnih ili stručnih naziva i ponekad se teško odlučiti za jedan. Mnogi se pitaju - trebaju li nam uopće? Koliko nam koriste?

Stručnjaci se slažu da su neki iznimno važni – a evo i kratkog pregleda najkorisnijih vitamina i minerala koje biste trebali unositi u svoje tijelo.

image
Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava
Almagea


Vitamin D

Vitamin D pomaže tijelu apsorbirati kalcij, a to je važno za zdravlje kostiju i zubi. Zdrave i preporučene doze vitamina D mogu vam pomoći u boljem zdravlju – naime, ovaj vitamin doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava pa vas viroze i prehlade jednostavno „zaobilaze“.

Kako ga unijeti? Boravkom na suncu. I korištenjem Almagea® CURCUMIN FORTE+ dodatka prehrani koji u novoj formulaciji ima pojačanu dozu vitamina D.


Magnezij

Magnezij je jedan od esencijalnih nutrijenata kojeg unosimo kroz hranu ili češće, dodatke prehrani. Važan je za zdravlje kostiju i za našu vitalnost. Magnezij nam umiruje živčani sustav i pomaže riješiti probleme sa spavanjem, a najviše ga ima u zelenom lisnatom povrću i orašidima.

Kako ga unijeti? Pravilnom i uravnoteženom prehranom. I korištenjem Almagea® PRENATAL OMEGA3+ dodatka prehrani. Da, znamo – namijenjen je trudnicama i dojiljama. Ali nema nikakvog razloga da ga ne koristite i vi jer se radi o kompleksu vitamina i minerala obogaćenom omega-3 masnim kiselinama (DHA i EPA).


Cink

Cink je mineral čije su razine – dokazano! – niže kod ljudi pod jakim stresom. Cink podržava naš imunološki sustav i pomaže tijelu iskoristiti ugljikohidrate, proteine i masti kao izvore energije, a također pomaže i u zacjeljivanju rana.

Kako ga unijeti? Raznovrsnom prehranom koja uključuje plodove mora, zeleno lisnato povrće, iznutrice i smeđu rižu. Također, cink možete pronaći i u Almagea® MAN FORMULA+ dodatku prehrani koji je posebno formuliran za potrebe suvremenih muškaraca.

image
Zatražite razgovor s nutricionistom
Almagea

I dalje ste zbunjeni i niste sigurni koji dodatak prehrani odgovara vašim potrebama? Iskoristite besplatno nutricionističko savjetovanje koje vam nudi tvrtka Almagea®. Kontaktirajte ih putem telefona (01/4657-283), e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili web-obrasca i zatražite razgovor s nutricionistom. On će vam najbolje odgovoriti na sva pitanja i nedoumice – i pomoći vam da odaberete proizvod koji je baš za vas!

Linker
27. travanj 2024 00:11