ZEOTEX

Unos toksičnih teških metala sve je veći: Novo znanstveno istraživanje dokazalo da ZEOTEX uklanja do 99% teških metala iz namirnica!

U ubrzanoj svakodnevici (p)ostali smo zarobljeni u vremenu sve veće „zagađenosti“ hrane koju svakodnevno kupujemo i konzumiramo. Krajem prošle godine povučeno je više od 60 prehrambenih proizvoda s polica dućana zbog štetnih sastojaka za ljudsko zdravlje.

Unos teških metala porastao je za 30% u posljednjem desetljeću, a sama činjenica da je hrana, tlo i okoliš sve zagađenije dokazuje da sada više nego ikada prije trebamo biti svjesni posljedica koje to donosi.

Teški metali u okolišu se pojavljuju većinom kao posljedica ljudskog djelovanja isparavanjem u atmosferu, a zatim taloženjem dospijevaju u vode i tlo. U organizam dospijevaju udisanjem, konzumacijom zagađenih namirnica i apsorpcijom kroz kožu. Kada se apsorbiraju, teški metali se talože u različitim organima, žlijezdama, centralnom živčanom sustavu te kostima. Na taj način se godinama nakupljaju posvuda u organizmu što može dovesti do mnogobrojnih zdravstvenih problema i stanja, a povezani su i s nastankom raznih karcinoma. Djeca i trudnice su posebice osjetljiva na štetne učinke teških metala.

Arsen, kadmij i živa su izrazito toksični teški metali, svrstani u karcinogene, a mogu se pronaći u raznim namirnicama koje svakodnevno konzumiramo (žitarice, riba, morski plodovi, meso i mesne prerađevine, voće, povrće). Tako je EU prošle godine u sklopu šireg plana za prevenciju raka uvela strože standarde glede prisutnosti teških metala u hrani.

Upravo zato, potrebno je napraviti sve u našoj moći da svjesno biramo namirnice koje konzumiramo, a novo znanstveno istraživanje provedeno na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku dokazalo je da ZEOTEX zeolit uklanja do 99% teških metala s namirnica jednostavnim namakanjem namirnica u vodi s dodatkom ZEOTEX zeolita prije konzumacije.

image
ZEOTEX

Poznat po nevjerojatnom detoksikacijskom djelovanju, zeolit se opravdano naziva i čaroban mineral 21. stoljeća – djeluje tako da u svoj kavez (što mu je slikovito i stvarna struktura) zarobljava toksine, pesticide, kancerogene tvari, organske otrove i teške metale te tako detoksicira namirnice od štetnih tvari prije ulaska u organizam. Dobiveni izvanredni rezultat pokazuje kako je ZEOTEX idealan saveznik za zdraviji život. Istraživanje je provedeno na riži i bobičastom voću gdje se pokazalo da namakanjem u otopini vode i ZEOTEX zeolita u svega 30 minuta uklanja:

99% kadmija, 91% žive, 76% arsena iz BIJELE RIŽE,

99% kadmija, 82% žive, 76% arsena iz MALINA,

99% kadmija, 74% žive, 62% arsena iz RIBIZLA,

94% kadmija, 73% žive, 28% arsena iz KUPINA,

94% kadmija, 71% žive, 21% arsena iz BOROVNICA.

image
ZEOTEX

Brand ZEOTEX već godinama diže svijest o štetnosti pesticida i teških metala u namirnicama. Njihova misija je zdrav način života u punom smislu tih riječi i zaštita od štetnih tvari kojih često nažalost nismo svjesni, a rijetko smo upozoreni. ZEOTEX je jedini zeolit na našem tržištu koji kontinuirano provodi znanstvena istraživanja kao dokaz učinkovitost njihovih proizvoda, a osim navedenog istraživanja, prijašnje istraživanje na povrću pokazalo je izvanrednu učinkovitost pri uklanjanju i raznih vrsta pesticida s namirnica! Više o istraživanjima možete saznati na njihovoj web stranici https://zeotex.hr/, a tamo možete pronaći i sve informacije o njihovim prirodnim i inovativnim proizvodima!

image
ZEOTEX
image
ZEOTEX

Savjet: Kod odabira zeolita treba biti posebno pažljiv jer se zeolitima kvaliteta može znatno razlikovati! Tu je važna provjerena i kvalitetna ruda iz koje se dobiva sirovina, tehnologija obrade i veličina čestice (ako je čestica velika povuć će osim štetnih tvari i one korisne kao što su vitamini i minerali). ZEOTEX ima najsitniju česticu zeolita (1 mikron) obrađenu zaštićenom VEN tehnologijom u vlastitom i kontroliranom pogonu, a kontinuirana znanstvena istraživanja dokazuju njegovu izvanrednu djelotvornost!

Linker
14. travanj 2024 15:34