Što češće pobjegnite od gradske vreve, bučnih kafića i ulica i dišite punim plućima.
 Foto: Istock
Solo igrač

Barem jednom u životu ove stvari napravite sami

Ponekad je čovjeku jednostavno potrebno da bude malo sam.

Zahvaljujući (ili nažalost) društvenim mrežama konstantno smo povezani s prijateljima, kolegama, bivšim kolegama, ljudima iz srednje (koje nismo vidjeli od srednje). Ne samo da znamo koliko djece imaju, jesu li se oženili, gdje su otputovali, već znamo i što su jučer jeli… I zbog tog stalnog pristupa tuđim životima, putem digitalnih platformi, čini nam se kao da smo uvijek u interakciji s drugim ljudima.

A ponekad je čovjeku jednostavno potrebno da bude malo sam. Stručnjaci naglašavaju da se mnogima teško upustiti u neku vrstu aktivnosti solo te da se boje 'što će drugi reći'.

Ma koga zapravo briga?! Svakome od nas treba malo predaha.

Stručnjaci su složili zato nekoliko aktivnosti koje bi svatko ove godine trebao napraviti sasvim sam. I pritom uživati.

Jedna od njih je i solo putovanje. Ako ste ikad putovali u velikoj grupi, onda znate koji to napor zna biti. I koliko ste samo puta htjeli odlutati u drugom smjeru.

Možda je vrijeme za solo putovanje.

Dodatna motivacija

Kada se nađete sami u nepoznatom gradu, a sa sobom imate samo mapu i mobitel shvatit ćete kako samo snalažljivi možete biti. Oslanjat ćete se na svoje znanje, a to će vas itekako osnažiti.

Naučite ćete kako biti sami sa sobom i pritom se odlično zabaviti. Sve to će vam dati dodatnu inspiraciju, ali i motivaciju da učinite nevjerojatne stvari i u drugim aspektima svog života.

Ono što također možete napraviti samo za sebe je kuhanje. Kad kuhate samo za sebe ne morate se brinuti hoće li se nekome svidjeti određeni sastojci, je li tko alergičan na pojedinu namirnicu, hoće li biti dovoljno hrane… Kuhanje potiče kreativnost, a osim što ćete se najesti, možete se i dobro zabaviti. Ne morate biti Jamie Oliver, i ako niste posebno vješti krenite s jednostavnim receptima.

Upalite dobru glazbi i neka gozba počne. Samo za vas :)

Foto: Istock
Odvažite se na solo putovanje.

Solo večera

Jeste li ikad bili sami na večeri? Mnogi se toga užasavaju, ali studije govore drugačije. Čin jedenja solo pomaže nam povezati se s našim mislima i može nam pomoći da uživamo u našoj hrani bez utjecaja navika našeg društva - studije pokazuju da oponašamo brzinu, količinu i izbor hrane s ljudima s kojima smo na večeri.

Nakon hrane, dolazi seks. Logično. No ovaj put, ne u dvoje.

Masturbiranje, osim užitka donosi i brojne zdravstvene beneficije. Stručnjaci savjetuju da si to trebamo priuštiti najmanje dva put tjedno.

Masturbiranjem oslobađamo hormone sreće poput endorfina i dopamina te tako automatski ublažavamo stres i osjećaj depresije. I što je najbolje nakon orgazma lakše ćemo zaspati.

Ono što će vas također osloboditi stresa je ples. Čuli ste svi za onu 'plešite kao da vas nitko ne gleda'. A sad to stvarno i učinite.

Ples nudi mnogo zdravstvenih prednosti, uključujući povećanje kardiovaskularnih kapaciteta i poboljšanje ravnoteže. A solo plesanje, kažu stručnjaci, širi osjećaj da je apsolutno sve moguće.

Ta divna priroda

I uz sve ovo nemojte zaboraviti na prirodu. Što češće pobjegnite od gradske vreve, bučnih kafića i ulica i dišite punim plućima.

Uživajte u šumama, planinama, moru, tišini… Probajte jogu, meditaciju, opuštajuću kupku i povežite se sami sa sobom, a ne s Wi-Fi mrežom.

Linker
25. travanj 2024 08:01