Ako i sami ponekad posumnjate da su vas različiti postupci ili riječi zabacili daleko na "lošu" stranu granice, riješite naš test
 Getty Images
ANĐEO ILI VRAG

Mislite da ste dobra osoba? Točan odgovor potražite u našem testu osobnosti

Granica između dobra i zla nije toliko tanka koliko se volimo tješiti. Naše radnje, riječi i misli određuju na koju stranu te imaginarne linije pripadamo. Riješite test i potvrdite jeste li dobra ili loša osoba. Ili ste uvijek negdje između?

Potreba u nama da karakteriziramo ljude koje poznajemo (ali i one s kojima u životu nismo kavu popili) nikad neće prestati. Kao ni potreba da o nekome donosimo sud na temelju glasina kojima nam je glavu napunio netko drugi. Rjeđe ćemo nekoga okarakterizirati nakon što s tom osobom provedemo dovoljno vremena u dovoljno "životnih" situacija koje bi dovoljno toga rekle u prilog tome je li ta osoba dobra ili loša.

A granica je, koliko god se svi zavaravamo, prilično debela.

Anđeli ne postoje, kao ni vragovi, a svakome se može dogoditi da ga neka situacija natjera (ili potakne) da izađe iz vlastite kože i učini nešto netipično za njihov karakter.

No na takve se trenutke ne možemo oslanjati u svojoj procjeni. Jer bez obzira na to što netko može učiniti nešto jako pogrešno u uzavreloj situaciji, ne mora značiti da je načelno loša osoba. Samo joj se dogodila pogreška.

Ipak, kada je tih situacija više nego onih u kojem se osoba manifestira kao dobra, onda nam je jasno o čemu je riječ. Zaplesali smo s lošim ljudskih bićem.

Ako i sami ponekad posumnjate da su vas različiti postupci ili riječi zabacili daleko na "lošu" stranu granice, riješite naš test. U njemu su opisane tipične životne situacije prema kojima smo naučeni suditi o nečijem karakteru. Procijenite svoj vlastiti. Jeste li dobra ili loša osoba ili samo netko tko ponekad malo "zastrani"?

Linker
15. travanj 2024 17:04