'Svatko mora za sebe pronaći ono što mu odgovara. Ja to činim i zato imam puno energije'
 Instagram
ubojita forma

Recept Nicole Kidman za vitku liniju: ključ je u pravilu 80/20 koje topi kilograme i salo s trbuha

Omiljena jela slavne glumice su australski klasici, poput plodova mora i kobasice na bijelom kruhu. Ali u umjerenim količinama

Kada 20. lipnja Nicole Kidman puhne u svjećice na rođendanskoj torti malo tko bi vjerovao da ih je nanizala 53 - jedna od najslavnijih glumica današnjice i danas ima fascinantnu figuru, što joj priznaju i oni koji ne odobravaju njeno 'zamrzavanje' lica estetskim intervencijama. U toliko je dobroj formi da i u zrelim godinama dobiva uloge morskih kraljica i opasnih policajki, a prema onome što je sama u više navrata izjavljivala, ne ulaže u vježbanje nadljudske napore niti komplicira s prehranom.


Prirodni dodaci prehrani

- Ne pazim striktno na prehranu, niti je moja prehrana ne znam kako restriktivna. Jedem manje-više sve, ali umjereno - rekla je 2014. za Los Angeles Times i dodala da uživa u kruhu, favorit joj je topli domaći kruh s parmezanom, a ostavlja prostora i za neke druge slabosti.

Kako je objasnila za Women's Health, glumica australskog porijekla slijedi prehrambeni obrazac prema kojem je 80 posto hrane koju pojede zdravo, a 20 posto nije. Nekada, priznaje, onaj zdravi dio padne na 70 posto. S druge strane, oslanja se na prirodne dodatke prehrani, kada treba i na lijekove.

- Svatko mora za sebe pronaći ono što mu odgovara. Ja to činim i zato imam puno energije - rekla je.

Kad su je pitali za omiljena jela, Kidman je istaknula australske klasike, poput plodova mora i "sausage sizzles” (u prijevodu: kobasica cvrči; termin označava poznato australsko jelo - kobasicu na bijelom kruhu – ali i tehniku roštiljanja, kao i cijelu takvu roštiljadu). Od plodova mora omiljeni su joj kamenice, tigraste kozice, rakovice i jastozi.


Ništa bez trčanja

Nicole možda voli zamastiti prste, ali samo ako drugi kuhaju. Kako je sama priznala magazinu People, nije najbolja kuharica, štoviše, grozna je. Suprugu Keithu Urbanu i kćerima ponekad pripremi pile, ali uvijek ispadne suho, stoga je zaključila da je puno bolja kao osoba kojoj se kuha nego kao osoba koja kuha, jer voli hranu i pojest će gotovo sve. Osim šunke. To joj je najgora namirnica.

Glumica redovito vježba, ali se uglavnom drži klasike, na prvom mjestu joj je trčanje. Odrasla je u obitelji koja je trčala maratone, pa je jednom rekla da je oduvijek mislila kako je „trčanje na duge pruge potpuno normalno".

I danas trči, ali je vježbačkoj rutini dodala i jogu, razne sportove s obitelji i spinning (oblik intenzivnog treninga na stacionarnom biciklu namijenjen zatezanju tijela i gubljenju težine).

Linker
25. travanj 2024 23:31