Dnevna doza biljaka projekt je nastao iz ljubavi prema biljkama, a iza njega stoje osnivači Leon i Tomislav iz Zagreba.
 Promo
wow

Zbog njih ćete poželjeti još biljaka! 'Majstori zelenila' oduševljavaju svojim Instagram profilom

Promatrajući i analizirajući kako urban jungle trend raste na Instagramu i ostalim društvenim mrežama, dečki su zaključili kako na našim prostorima definitivno nedostaje nešto ovakvo, ali na lokalizirani način.

Ovogodišnje izdanje InDizajn sajma koji će se održati od 26. do 29. rujna u Areni Zagreb, uz pregršt zanimljivog sadržaja i inspirativnih rješenja interijera, donosi i nekoliko kreativnih radionica za koje već sada vlada veliki interes. Između ostalog, tu su i dvije radionice sve traženijih 'majstora zelenila' iz Dnevne doze biljaka koji po prvi put sudjeluju na sajmu.

Dnevna doza biljaka projekt je nastao iz ljubavi prema biljkama te želje da se na ovim prostorima ponovno popularizira uzgajanje biljaka u urbanim sredinama, a iza njega stoje osnivači Leon i Tomislav iz Zagreba. Promatrajući i analizirajući kako urban jungle trend raste na Instagramu i ostalim društvenim mrežama, dečki su zaključili kako na našim prostorima definitivno nedostaje nešto ovakvo, ali na lokalizirani način. Ispostavilo se da je ova ideja bila pun pogodak koja se svidjela mnogima te iz dana u dan raste broj njihovih pratitelja na društvenim mrežama. A sadržaj im je zaista raznolik: od predstavljanja i udomljavanja biljaka, preko tips& tricks i DIY projekata, pa sve do savjeta o kupovini i brizi o biljkama.

EDUKATIVNA NOTA

Sjajnu dozu inspiracije ovaj entuzijastični dvojac pružit će i posjetiteljima na ovogodišnjem InDizajn sajmu gdje će održati dvije radionice: prvu na temu samoodrživog terarija, dok je druga namijenjena svim početnicima u uzgajanju biljaka, a zanimljivo je kako inače nakon svake radionice dobiju mnogobrojne upite kad će nova.

''Volimo da nam radionice imaju i edukativnu notu, nije cilj samo se kreativno iskazati nego i naučiti o tome što radiš. Samoodrživi terariji su odlični za ljude koji zaborave zaliti biljku na vrijeme ili pak one koji samo žele svoj životni prostor oplemeniti nekim zanimljivim centerpieceom. S druge pak strane, na radionici uzgoja biljaka proći ćemo sve teme, od odabira mjesta i odgovarajuće tegle pa do upoznavanja sa supstratima I pravilnim zalijevanjem. Vjerujem da ćemo sudionike radionice ohrabriti i motivirati te im pokazati da su biljke puno više od lončanice na prozorskoj dasci,'' naglasio je Leon.


ZRAČNE BILJKE

Osim na radionicama, posjetitelji ovogodišnjeg sajma Leona i Tomislava će moći pronaći i na Bazaru gdje će sudjelovati pod imenom Kote Living koji je sestrinski brend Dnevne doze biljaka. Kote Living himmeliji ručno su izrađeni ukrasi od mesinga, svojevrsni nakit za dom, a inspirirani su skandinavskom tradicijom. Tradicionalno se pletu od slame i vjeruje se da donose sreću i blagostanje, a povezani su sa zračnim biljkama roda Tillandsia - biljkama koje rastu bez zemlje i vole prozračne prostore. Svaki himmeli dolazi s biljkom po izboru, a prodaju se u nekoliko veličina i oblika.

Na ovogodišnjem InDizajn sajmu, osim Dnevne doze biljaka, posjetitelje očekuje i radionica kiparice Tee Radić, dok će Kornelija Benyovsky Šoštarić u svojoj ''Vrtlarici'' polaznike naučiti kako izraditi kokedamu. Ivona Martinčić iz Voone će pak okupljene upoznati s izradom zidne tapiserije, dok će najmlađi uživati u likovnim radionicama na kojima će se družiti sa studentima zagrebačke Likovne Akademije.

Linker
17. travanj 2024 00:53