Getty Images/iStockphoto
Supernamirnica

Mladu zelenu pšenicu povezujete samo s Božićem? Evo zašto je fantastična za naš organizam

Mlada pšenica sastavom je iznimno bogata vitaminima, mineralima, enzimima, aminokiselinama i velikim količinama klorofila, čak do 70 posto

Pri spomenu na mladu pšenicu, velika je vjerojatnost da vam na pamet prvo pada božićna pšenica koja se tradicionalno sije na Dan svete Lucije, 13. prosinca. Pšenica u ovom slučaju simbolizira plodnu nadolazeću godinu i novi život, ali jeste li znali da je upravo mlada pšenica supernamirnica koja uvelike utječe na naš imunološki sustav i zdravlje?

Supernamirnice imaju važnu ulogu u borbi tijela protiv virusa i sezonskih prehlada, a mlada pšenica ima upravo ta svojstva, Još u davnoj povijesti je poznata po svojim povoljnim učincima, a danas je uvelike korisna u detoksikaciji organizma. Ali, zašto baš mlada pšenica?

Green grass sprouts in brown soil
Getty Images/iStockphoto

Poanta je u tome što je lišće pšenice u ranom stadiju bogato tvarima koje imaju odlične učinke na naš organizam. Brojna istraživanja pokazuju kako je tamnozeleno lišće pšenice ubrano prije nego se razvije zrno i transformira u stabljiku zlatnih klasova, bogato nutritivnim sastavom i upravo iz tih razloga se bere kako bi se koristila kao dodatak prehrani.

Mlada pšenica sastavom je iznimno bogata vitaminima, mineralima, enzimima, aminokiselinama i velikim količinama klorofila, čak do 70 posto. Klorofil je specifičan jer ima sličnu strukturu kao hemoglobin te se smatra kako visok sadržaj klorofila u lišću mlade pšenice djeluje detoksicirajuće za jetru, stanice, tkiva i krv.

Young wheat seedlings
Getty Images/iStockphoto

Lišće mlade pšenice također sadrži vitamin A, vitamin C, vitamine B kompleksa, vitamin E i K, te minerale koje nalazimo u tlu uključujući kalcij, magnezij, željezo, cink, kalij, fosfor i kobalt. Izvrstan je izvor aminokiselina i enzima te ima benefite za kožu, nokte i kosu. Također, mlada pšenica ne sadrži u sebi gluten te je iznimno pogodna za korištenje osobama s alergijama.

Stoga, ako želite svom organizmu priuštiti najbolju detoksikaciju koja će ujedno imati dobar utjecaj na probavu, prevenciju bolesti srca i krvnih žila, obogatite svoju prehranu mladom pšenicom uz Liquid Sun. Već nakon prve konzumacije možete primijetiti koliko ste puniji energije i elana, a za što bolji i efikasniji učinak, preporučuju se svakodnevno je koristiti u periodu od tri mjeseca.

Dodatnu prednost donosi i to što ne morate brinuti od porijeklu mlade pšenice koju unosite u svoj organizam jer je ona ručno nabrana s područja Gorske Hrvatske. Dio lijepe naše koji je poznat po kvaliteti tla, omogućava mladoj pšenici apsorpciju maksimalne količine minerala iz tla u kojem se uzgaja. Listovi mlade pšenice prerađuju se iznimno pažljivo, po metodologiji sirove hrane kako bi se maksimalno očuvala njezina puna kvaliteta.

Vama jedino preostaje da odaberete tip proizvoda Liquid Suna, a na izboru imate prah, kapsule i krem med. Mlada pšenica nije samo simbol Božića, već i jakog imuniteta i dobrog zdravlja!

Linker
17. travanj 2024 15:15