Perete li dobro jagode?
 Getty Images/iStockphoto
TKO BI REKAO

PA TI SURFAJ INTERNETOM Oprala je jagode u slanoj vodi pa ostala zgrožena kad je vidjela što iz njih izlazi

Novinarka BuzzFeeda Krista Torres bila je, kao i mnogi drugi, šokirana otkrićem te je odlučila i sama to testirati

Korisnici društvene mreže TikTok počeli su objavljivati videa u kojima su jagode prali u slanoj vodi. I nakon nekog vremena iz voća su počeli izlaziti kukci.


TEST

Novinarka BuzzFeeda Krista Torres bila je, kao i mnogi drugi, šokirana ovim otkrićem te je odlučila i sama to provjeriti.

Ona je jagode ostavila pola sata da se namaču u slanoj vodi. Iako nije vidjela kukce u vodi, kada je pogledala jagode izbliza vidjela je kukce na oko šest od osam jagoda koje je stavila u zdjelu.

Videa pogledajte OVDJE.


PERITE VOĆE

Prema LiveStrongu, ispiranje povrća i voća slanom vodom može pomoći u uklanjanju pesticida, a očito i prljavštine i kukaca.

Bijeli crvići koje je novinarka vidjela su potomci octene mušice ploda, jedne vrste vinske mušice. Ženke odlažu svoja jaja u voće koje tek počinje sazrijevati, posebno u borovnice, jagode i maline.

Društvenim mrežama sada se šire savjeti kako pravilno oprati jagode, a mnogi savjetuju upravo ovakav način, samo ih nije potrebno dugo namakati te se u vodu uz sol stavi i malo octa.

Budući da su vrlo nježne, jagode operite neposredno prije upotrebe. Ne uklanjajte im lišće i peteljku prije pranja, to će spriječiti upijanje suvišne vode koja može pokvariti teksturu i okus ovom voću. Peteljku uklonite vrlo jednostavno - samo je iščupajte prstima.

Na vama je da ovo provjerite :)

Linker
14. travanj 2024 11:22