SHUTTERSTOCK
koristite li ga

Zatajivanje srca kardiolozi smatraju najčešćom zloćudnom bolešću današnjice - uz ovaj moćan proizvod konačno ga zaštitite

Novi proizvod za sveobuhvatnu podršku zdravlju srca i krvnih žila

Opterećujući suvremeni način života s neuravnoteženom prehranom, obrađenom hranom s puno šećera, nedovoljno kretanja i sna, stresom, nezdravim navikama kao što je pušenje, prekomjerna tjelesna težina... glavni su krivac za oslabljeni imunološki sustav i brojne upalne procese, koji na kraju dovode do kroničnih bolesti, među kojima su na prvom mjestu problemi sa srcem i krvnim žilama. Stoga se provode brojne akcije podizanja svijesti o rizičnim faktorima za kardiovaskularne bolesti. Tradicionalno se u svibnju velika pažnja posvećuje hipertenziji, velikom rizičnom faktoru koji znatno povisuje rizik od moždanog i srčanog udara, a, po prvi put, započinje i mjesec podizanja svijesti o zatajivanju srca - stanju od kojeg u svijetu boluje oko 70 milijuna ljudi, a procjena za Hrvatsku jest oko 80 tisuća oboljelih. Kardiolozi ga nazivaju i najčešćom zloćudnom bolešću današnjice, zbog kasnog prepoznavanja i liječenja te velike smrtnosti.


Spriječiti se može 80 posto smrtnih slučajeva

Za zdravlje srca i krvnih žila najviše možemo učiniti sami promjenom načina života: uravnoteženom prehranom bogatom voćem, povrćem i zdravim mastima; redovitim vježbanjem (150 minuta umjereno intenzivne aerobne vježbe ili 75 minuta intenzivne aerobne vježbe tjedno), što uključuje što više hodanja; dovoljno spavanja i opuštanja, usvajanjem učinkovitih tehnika suočavanja sa stresom, pozitivnim mentalnim stavom... No, zdravlje srca i krvnih žila također se može podržati unosom prirodnih bioaktivnih tvari, a posebno mjesto među njima zauzimaju pčelinji proizvodi, naročito matična mliječ.


Dugogodišnja istraživanja prekretnica i na svjetskoj razini

U Medexu već niz godina proučavaju blagotvorne učinke matične mliječi, jedinstvene tvari kojom pčele hrane leglo i koja sadrži sve potrebne hranjive tvari za njihov razvoj. Prate i važne kliničke studije na svjetskoj razini. Posljednjih godina, upravo u vezi s matičnom mliječi, donijela su mnoge nove znanstvene spoznaje. Tako su u Medexu u suradnji s Fakultetom zdravstvenih znanosti Sveučilišta u Primorskoj prvi na svijetu dokazali da matična mliječ smanjuje sistemsku upalu u tijelu (Petelin i sur., 2019), što ima ključnu ulogu u razvoju srčano-žilnih bolesti.

- U istraživanju smo otkrili da kontinuirano uzimanje 2000 mg matične mliječi dnevno barem dva mjeseca smanjuje razinu ukupnog kolesterola za 8 % te sistemsku upalu za 21 %. Za 17 % se povećava leptin, hormon koji potiče osjećaj sitosti. Također, razina bilirubina se povećava za čak 35 %. To je posebno važno jer više razine bilirubina u normalnom rasponu smanjuju rizik od srčano-žilnih bolesti i mogućnost srčanog udara te moždanog udara za 20–30 %. Također smo otkrili povećanje ukupnog antioksidativnog potencijala seruma za 45 %, što upućuje na pozitivan učinak na smanjenje rizika od srčano-žilnih komplikacija - objašnjava dr. Rok Kopinč, direktor Medexove istraživačko-razvojne skupine.

image
Press

Najjači član Medexove obitelji Gelée royale

Potaknuti rezultatima kliničkog istraživanja, također prekretnog na globalnoj razini, u Medexu su razvili prirodni prehrambeni dodatak s dokazanim učinkom na zdravlje srca i krvnih žila - Gelée royale cardio. Glavni sastojak je matična mliječ u dnevnoj dozi (2000 mg), a pridruženi su još i koenzim Q10, vitamini B1, B6, D3, K2, E i propolis. Novi prehrambeni dodatak Gelée royale cardio jedinstvenom kombinacijom osam aktivnih sastojaka nudi sveobuhvatnu podršku zdravlju srca i krvnih žila.

- Gelée royale cardio ima mnoge blagotvorne učinke na zdravlje srca i krvnih žila, kao i druge aspekte zdravlja. Smanjuje razinu ukupnog kolesterola. Pridonosi metabolizmu homocisteina - povišena razina homocisteina faktor je rizika za koronarnu arterijsku bolest, srčani udar i duboku vensku trombozu. Jača imunološki sustav, povećava razinu energije i vraća snagu. Smanjuje umor i iscrpljenost, podupire sportske aktivnosti i održava zdrav živčani sustav. Štiti stanice od oksidativnog stresa i smanjuje apetit. Osim toga, riječ je o 100 % prirodnom proizvodu odličnog okusa bez dodanog šećera, glutena, laktoze, umjetnih bojila, aroma i konzervansa - kaže dr. Rok Kopinč.

image
Press

Kome se preporučuje Gelée royale cardio?

Vjerojatno nema osobe koja ne bi željela podržati rad najvažnijeg mišića u tijelu i krvnih žila te na prirodan način dopuniti zdrav životni stil. Proizvod Gelée royale cardio posebno je preporučljiv za sve s opterećujućim načinom života (neuravnotežena i obrađena hrana, previše šećera, kave i alkohola, stres, pušenje, nedovoljno kretanja) i one s prekomjernom tjelesnom težinom. Koristit će i onima s povećanim psihičkim i fizičkim opterećenjem (aktivni sportaši), ljudima s povišenim kolesterolom i onima koji uzimaju statine (lijekove za snižavanje kolesterola) te pomoći kronično umornima da ponovno dobiju energiju.



Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Medex.

Linker
29. travanj 2024 09:02