SHUTTERSTOCK
Zvijezde i emocije

Koji je ljubavni jezik vašeg horoskopskog znaka?

Naš znak i natalna karta mogu igrati važnu ulogu u shvaćanju ljubavi

Ljubav možemo pokazati na različite načine. Netko se prepušta strastvenoj ljubavi, nekome je neophodna mentalna stimulacija, a drugi traže sigurnost. Naš horoskopski znak i natalna karta mogu igrati važnu ulogu u shvaćanju i pokazivanju ljubavi. Astrologinja Carolyn Faulkner otkrila koji je ljubavni jezik svakog astrološkog znaka.


Kako znakovi vole?

Vatreni znakovi

Ovan/ Lav/ Strijelac uče o odanosti i ustrajnosti

Vatreni znakovi se u potpunosti prepuštaju strastvenoj ljubavi. Nisu previše oprezni i bacaju se naglavačke u bilo kakav odnos u potrazi za uzbuđenjem i stimulacijom.

Kad ste u odnosu s vatrenim znakom, može vam biti teško zamisliti život prije nego što je ta osoba ušla u njega. Često, nesvjesni toga, očekuju odanost, ali ne znaju kako to izgleda. Kad zrelost nastupi, a to će se dogoditi u nekoj fazi života, oni će razvijati stabilnije odnosa, ali neće izgubiti strast.

Loše strane: Mogu postati ovisni o ljubavnim dramama i sebični u svojim nastojanjima. Kad osjete da su nekoga osvojili, mogu izgubiti interes. Mogu biti toliko zaokupljeni zadovoljavanjem svojih potreban da gaze svog ljubavnika u tom procesu. Osim ako nemaju jake elemente zemlje ili vode u svojim kartama, ili ako ne nauče gledati na odnos kao nešto čemu je potreba briga i pažnja, riskiraju da ne uspiju postići ništa trajno.

Dobre strane: Kad dopuštaju da stvari idu svojim tokom, vatreni znakovi su fantastični. Vole s guštom, a ako su jednako voljeni jednako, partnere čine središtem svog svemira. Oni su uzbudljivi i nepredvidivi, što može biti užitak u svijetu koji je često dosadan. Ako su odlučili izgraditi uspješnu zajednicu, naporno rade na tome, dodajući vatru ako osjete da je potrebno ponovno rasplamsati strast. Ta energija i vatra čine da se njihovi partneri osjećaju živima na način kakav nijedan drugi znak ne može postići.

image
UNSPLASH


Zemljani znakovi

Bik/ Djevica/ Jarac uče o prolaznosti i duhovnosti

Zemljani znakovi trebaju uravnotežiti urođenu tendenciju traženja statusa i moći iznad svega. Mnogi traže sigurnost u svijetu u kojem je zapravo nema. Prolaznost je stvarnost koju je teško shvatiti, ali čim shvate da su sreća i mir ispred novca i dobiti, mogu stvoriti divne zajednice. Ipak, veze shvaćaju jednako ozbiljno kao i sve ostalo i često su izvrsni partneri.

Prije nego što se obvežu, analiziraju prednosti i nedostatke, rijetko kad u bilo što uskaču glavom bez obzira. Kada obave dubinsku analizu i kažu da su spremni, to je dugoročno. Kada konačno daju obećanja, čine sve što mogu da održe svoju riječ.

Loše strane: Često vođeni svjetovnim težnjama, oštro osuđuju ljude i situacije te mogu zaboraviti na radost koju ljubav može donijeti. Zapravo, mogu nesvjesno radost smatrati pomalo neozbiljnom. Ako netko odgovara njihovim očekivanjima o tome kakav bi trebao biti brak ili veza, obvezat će se, no ovo se može činiti kao pomalo jednodimenzionalan način shvaćanja ljubavi.

Dobre strane: Pragmatičan i prizeman zemljani znak može pružiti osjećaj sigurnosti svojim voljenima koji znaju da su im srca u sigurnim rukama. Zemljani znakovi cijene male geste i rado podržavaju lude planove ili pothvate svog partnera. Jedno upozorenje: bilo kakvo flertovanje s njihovim prijateljima učinit će ih hladnima, stoga to ni ne pokušavajte. Imidž i poštovanje u javnosti za njih znače sve pa će vam to dugoročno odgovarati. Često vole ljubavnike suprotnih kvaliteta, ali moral i integritet obje strane moraju biti usklađeni kako bi uspjeli kao par.

image
SHUTTERSTOCK


Zračni znakovi

Blizanci/ Vaga/ Vodenjak obično vjeruju da ako nekoga uistinu volite, voljet će ih zauvijek

S obzirom na to da je prijateljstvo zračnim znakovima na prvom mjestu, ta ljubav traje cijeli život. Zračni znakovi vole iz drugačije perspektive. Dopuštaju svom partneru da bude ono što jest te da izraste u ono što želi bez postavljanja zahtijeva.

Ipak, njihovi ljubavnici mogu ih doživljavati hladnima i zbog toga ih provocirati igricama ili divljim pokazivanjem emocijama. Nepotrebno je reći da u ovoj dinamici nitko neće biti sretan.

Loše strane: Poput nekih vatrenih znakova, zračni znakovi trebaju poraditi na svom stavu prema predanosti. Oni pokušaje intimnosti mogu promatrati kao manipulaciju. Brzo im dosadi, zahtjevni su za održavanje i promiskuitetni (osim Vage). Zračni znakovi odlično se slažu s partnerom koji je kompleksan i koji ih izaziva, tada se požele posvetiti. Kad konačno daju to obećanje, uče i rastu, i osobno i kao par.

Dobre strane: Za njih veliku važnost igra intelektualna stimulacija i povezanost. Zaljubljuju se u oštroumnost, bistar um i sposobnost da potaknu raspravu. Uživaju u prijateljskim polemikama i obožavaju ljubavnike koji će ih impresionirati dubokoumnošću, a ne vulgarnošću. Potreban im je prostor, ali i stimulacija, pažnja i otvorena komunikacija kako bi riješili nesporazume ili druge probleme. Zaljubiti se u nečiji um siguran je put prema dugoj vezi.


Vodeni znakovi

Rak/ Škorpion/ Ribe vjeruju da je ljubav vrijedna predanosti

Kad se vodeni znakovi zaljube, sva ta radost (i bol) trajat će nekoliko života. Općenito zahtijevaju formalnu predanost i emocionalnu sigurnost, a brak vide kao svetinju koja će ih spasiti od samoće i donijeti im stabilnost. Čak i u dugoj vezi, oni često ne govore o svojim emocijama, a očekuju da njihov partner automatski zna što se događa. Škorpioni posebno komuniciraju putem intuicije, osjećaja i očekuju isto od drugih.

Loše strane: Imaju izrazito visoka očekivanja koja je ponekad teško ispuniti. Čini se da uvijek postoji nešto što jednostavno nije dobro. Zbog toga mogu ostati zaglavljeni u prošlosti i zamjerati kao nijedan drugi znak, ne shvaćajući da smo sami odgovorni za svoju sreću i nitko drugi nije kriv kad stvari krenu po zlu. Vodeni znakovi mogu imati obrambeni stav i mogu biti skloni pretjeranom reagiranju ako su nesigurni, umorni ili ako ih netko provocira. Svi vodeni znakovi redovito mijenjaju raspoloženja, no to nemojte shvaćati osobno. Ipak, ne očekujte "oprosti" ili smislen razgovor. Oni očekuju da znate da to nema nikakve veze s vama osobno i da nisu tako mislili.

Dobre strane: Oni su među najboljim skrbnicima svojih partnera i obitelji. Ako imaju smisla za humor, a većina ih ima, njihova razigranost i smisao za zabavu nemaju granica. Oni cijene male geste, tako da vaš trud neće proći nezapaženo. U početku mogu biti sramežljivi, što je intrigantno većini drugih znakova, ali onda vam dopuštaju da ih vidite kao nježna, kreativna i bića puna ljubavi kakva jesu.

Linker
11. svibanj 2024 11:45