Svakome se može dogoditi da prilikom strastvenog seksa nastrada...
 FOTO: shutterstock
kad se čovjek zaigra

Osam najčešćih ozljeda tijekom seksa - od slomljenog penisa do zalutalih predmeta 'tamo dolje'

Seks je uglavnom strastven i zabavan sve dok ne dođe do neočekivanih problema, pa čak i ozljeda.  

Ne trebate odmah paničariti, rješenje uvijek postoji.

1. Ogrebotine na vagini

Da nešto nije u redu znate ako dođe do krvarenja ili jake bole. Razlog nastajanja rana jest nedovoljna vlažnost za vrijeme seksa. I zato lubrikant treba uvijek biti pri ruci. Ako se ranice redovito pojavljuju, otiđite kod ginekologa. Većina vaginalnih rana je vrlo mala i zacijele same od sebe, ali ako je rana veća i ne prestaje krvariti obavezno treba ići na pregled.


2. Ogrebotine od tepiha

Bili ste strastveni i pustolovi i niste stigli do kreveta? Svaka čast! Međutim, trenje po tepihu može izazvati bolne ogrebotine i peckanje. Odmah isperite pogođeno područje hladnom vodom i antibakterijskim sapunom.

Ako je koža pukla i došlo je do otvorene rane, očistite je nekim antiseptičkim sredstvom i nanesite antibakterijsku kremu prije stavljanja flastera.

3. Strani objekt u vagini

Dva najčešća 'strana objekta' u vagini su zaboravljeni tampon (da, događa se) i izgubljeni kondom.

Prvo duboko udahnite i nemojte paničariti, to se događa i definitivno se može izvaditi. Najbolje je prvo pričekati 10 do 15 minuta nakon seksa. To je vrijeme potrebno da se vagina vrati u normalno, neuzbuđeno stanje, kažu stručnjaci, a potom je puno lakše dohvatiti nešto što je ostalo unutra. Jednostavno se opustite, umetnite dva prsta i pokušajte izvaditI predmet. Ako ne ide, trk kod doktora


… ili u anusu

Netko voli umetati stvari i malo južnije (sjevernije?) od vagine… Najbolje je zapravo izbjegavati stvari poput hrane ili kuglica koje se lako mogu izgubiti te izazvati infekcije. Ako volite analne igrice, onda radije nabavite neku prigodnu analnu igračku. A ako ti se ipak dogodi 'nezgoda', obavezno otiđite na hitnu.


Foto: shutterstock
Svašta može 'zalutati' tamo iza...


5. Ozljeda leđa

Eksperimentiranje s akrobatskim položajima u krevetu može lako izazvati ozljedu leđa. Vrući seks najčešće podrazumijeva malo grublju akciju. Za vrijeme takvog seksa moguće je ne primijetiti grčeve i istegnuća, zahvaljujući endorfinima. No, kasnije biste mogli shvatiti da ste pretjerali.

Stavite led na donji leđa kako bi se smanjila upala, savjetuju stručnjaci. Kada se smanji upala, zagrijte leđa kako bi se mišići opustili. Možete uzeti i tabletu protiv bolova i odmarajte nekoliko sati.

6. Iritacija hranom

Naravno, jagode i šlag su seksi, a kokosovo ulje je pristojan lubrikant. Međutim, bilo je i slučajeva, otkrivaju ginekolozi, u kojim je muškarac partnerici pružio oralni seks nakon što je jeo začinjenu hranu. I zadao joj je blage opekline

Ako se ikad nađete u ovoj nezgodnoj situaciji, pokušajte neutralizirati opekline (obično su uzrokovane začinom zvanim kapsaicinom) sapunom i vodom ili mliječnim proizvodima (poput punomasnog jogurta ili mlijeka).

7. Infekcija urinarnog trakta

Svatko tko ju je jednom imao, zna što je prava bol. Žalosno je da je možemo dobiti i od puno seksa.

Najbolje je osigurati da cijelo vrijeme budete dovoljno 'podmazani. To sprječava iritaciju koja može dovesti do infekcije.

Ako osjetite peckanje pri mokrenju ili morate stalno na WC, posjetite liječnika.

8. Slomljeni penis

OK, ovo se ne događa baš tako često, ali je vrijedno napomenuti.

Iako u penisu ne postoje kosti koje bi se mogle slomiti, ako se penis u erekciji silom izvrne u neki neprirodan položaj, može doći do pucanja membrana koje okružuju nabreknuto spužvasto tkivo.

Ovo se najčešće događa tijekom grubog seksa - kad penis isklizne iz vagine te udari u stidnu kost ili u međicu. Na mjestu pucanja dolazi do podlijevanja krvi, zbog čega se penis počinje naginjati na jednu stranu i vrlo je bolan.

U ovom slučaju ne stavljajte led na njega, nego istog trena požurite liječniku.


IZVOR: womenshealthmag.com

Linker
16. travanj 2024 06:06