Za lakši tjedan
 FOTOGRAFIJE: PEKIC GETTY IMAGES
imate pola sata?

Potpuno je besplatna... Masaža nakon koje više ništa neće biti isto - odvažite se i vi!

Odličan ritual koji uvodi u još bolji seks. Vrijeme je da ga isprobamo

Erotska masaža je samo jedan oblik predigre i njezina svrha je da vas opusti i uzbudi, da vam pomogne da se riješite napornih misli i stresa te da uspostavite bliskost s partnerom i tijelo učinite receptivnijim na podražaje. Drugim riječima, erotska masaža je odličan ritual koji uvodi u još bolji seks. No, to ne znači da ona nužno mora i dovesti do seksa. To može biti samo intimna masaža i ostati trenutak senzualnosti i bliskosti među vama - bez pritiska da dovede do seksa i orgazma. Ako vam se ideja čini privlačnom, ali ne znate odakle biste počeli, donosimo vam 10 korisnih savjeta.


1. Ne razmišljajte o seksu

Kao prvo, zaboravite na činjenicu da biste mogli (ili trebali) voditi ljubav nakon masaže. Radije se usredotočite na to da partneru priuštite užitak, da se dušom i tijelom posvetite tome da mu bude lijepo. Seks će, budete li to oboje željeli, doći spontano, no on nije nikakva obaveza.


2. Dajte mu sebe bez ikakvog interesa

Drugim riječima, poklonite sebe partneru ne očekujući ništa zauzvrat, čak niti da on vama uzvrati masažu. Nezahtjevnost je ovdje ključna riječ. Da bi masaža bila dobra, mora postojati želja da je pružite ne očekujući ništa zauzvrat (i to jasno recite partneru prije nego što započnete).


3. Kreirajte odgovarajuću atmosferu

I atmosfera ima važnu ulogu pa se pobrinite da kreirate senzualan i opuštajući ambijent za masažu. Prostor ne smije biti neuredan, a dopušteno je sve što može biti ugodno osjetilima: prigušena svjetla, mirisne svijeće, lagana muzika... Prije nego što započnete s masažom, provjerite je li sve kako treba i ne zaboravite isključiti mobitel!


4. Najbolji izbor je pod

Da bi masaža bila učinkovita i opuštajuća za oboje, treba je obaviti na tvrdoj podlozi pa je bolje da to ne radite na krevetu iako vam se možda čini da bi to bilo ugodnije. Najbolji izbor je pod, s tim da na pod možete staviti prostirku za jogu ili mekanu deku. Naravno, pod treba biti čist. Kleknite, a partner neka sjedne pred vas prekriženih nogu: to je idealan položaj za masiranje pri kojem se nećete previše umoriti i pri kojem ćete lako partnera obasuti poljupcima i milovanjima kako bi se osjećao kao da tone u topao i opuštajući zagrljaj.


5. Upotrijebite odgovarajuće proizvode

Nemojte koristiti kreme za tijelo jer se prebrzo isušuju pa biste često trebali prekidati masažu da dodate još kreme. Koristite ulja (najbolje je bademovo ulje) jer ona omogućuju nježniji dodir, glatko klizanje ruke po koži i upijaju se postupno u kožu. Ulje prvo nanesite na svoj dlan i zagrijte ga trljajući dlanove jedan o drugi: stavite li partneru hladno ulje na kožu, to neće biti ugodno.


6. Dodajte malo maženja

Budite kreativni i klasičnim pokretima masaže dodajte poneki poljubac, šapnite nešto, isprobavajte različite dodire i intenzitet pritiska kako biste tijelu pružili što više stimulacija.


7. Polako ga zavodite

Nemojte žuriti: započnite polako, prvo samo s nježnim dodirom koji će tijelu omogućiti da se postupno razbudi. Kad osjetite kako mu se tijelo opušta i predaje vašim rukama, dodir neka postane intenzivniji, češći i senzualniji i neka se polako pomiče prema donjem dijelu tijela indirektno aludirajući na najintimniji kontakt (ali bez da ga stvarno realizirate).


ČITAJTE I: Masaža o kojoj svi pričaju! Opuštajuća je i fantastično djeluje na rasplamsavanje spolne želje


8. Dajte mu dodir punim dlanom

Nastojte dodirivati partnerovo tijelo što više i češće kako bi se osjećao kao obavijen vašim rukama. Ruke neka vam pritom ostanu otvorene i opuštene, dlanova blago polukružno savijenih i raširenih prstiju: dodirujte ga kao da jednom rukom želite obuhvatiti cijelo njegovo tijelo.


9. Započnite s dlanovima

Započnite masažu cijelom površinom dlanova, nastojeći ne koristiti palčeve jer biste na taj kraj brzo umorili ruke. Snažniji dodir ostavite za kraj.


10. Pitajte ga je li mu se svidjelo

Pitajte ga je li mu se svidjelo, ali to ga možete pitati i tijekom same masaže. Možete ga pitati i kakvi su mu dodiri ugodniji i na kojem dijelu tijela mu najviše odgovaraju. No, možete to pokušati i sami odgonetnuti promatrajući njegovo lice i tijelo: tako možete još bolje upoznati svog partnera.

Linker
13. travanj 2024 01:34