Koja poza je vama najdraža?

 SHUTTERSTOCK
iznenadit ćete se

Volite li više misionarsku ili doggy? Seksualna terapeutkinja otkriva što vaša omiljena poza govori o vama

Podsvjesno poze koje volite u seksu ukazuju na to što točno tražite u vezi i koje su vaše individualne karakteristike

Vaš omiljeni seksualni položaj može otkriti puno detalja o vašoj osobnosti, kaže britanska psihologinja i seksualna terapeutkinja Barbara Santini

- Podsvjesno poze koje volite u seksu ukazuju na to što točno tražite u vezi i koje su vaše individualne karakteristike - kaže Santini.

Možda to nije nešto o čemu ste ikada razmišljali, ali način na koji se povezujete s partnerom na intiman način više je od same sklonosti. Psihologinja Santini je za britanski Sun otkrila što najčešćih pet seksualnih položaja govori o vama.


Misionarska poza

Poza: Misionarska se tradicionalno obično odnosi na ženu koja leži na leđima i muškarca koji je gore

Što otkriva: Ako je misionarski položaj vaš omiljeni seksualni položaj, to znači da cijenite intimnost u spavaćoj sobi. Težite povezivanju sa svojim partnerom dok se gledate u oči.

- Psihološki, u konačnici želite dublju vezu s partnerom i vjerojatno tražite mir u svom svakodnevnom životu. Vjerojatno ste sramežljivi i plašljivi kao osoba i nećete izraziti svoje potrebe. Ili ste možda samosvjesni, ali brinete o tome što drugi misle o vama i osjećate se neugodno u nekim društvenim okruženjima - objašnjava ona.

Dodaje da su muškarci koji se odluče za ovu poziciju "tip lovca i sakupljača", imaju "zaštitnu osobnost" i odbijaju dopustiti da ih bilo tko gura okolo. Također, vole igrati na sigurno. Međutim, upozorava psihologinja: "Ponekad se možete smatrati nenadmašnima ili, pak, zaglavljeni u svojim navikama, često tražite sigurnost jer možda sumnjate u svoje sposobnosti u spavaćoj sobi i trebate ohrabrujući poticaj."

image
SHUTTERSTOCK


Kaubojka

Poza: Kad je žena gore.

Što otkriva: Favoriziranje položaja kaubojke znači da uživate dominirajući svojim muškim partnerom u spavaćoj sobi.

- Sigurni ste u sebe i uživate u pažnji drugih. Također ste avanturistički raspoloženi i imate pozitivan pogled na život. Sa svojim unutarnjim samopouzdanjem vjerojatno ste uspješna žena u karijeri i volite se osnaživati - objašnjava Santini i dodaje da je žena koja najviše uživa u ovom položaju asertivna i zapravo ta koja „nosi hlače” u vezi.

Savjetnica za seks i psihologinja otkriva da ako vaš muškarac uživa u ovom položaju, vjerojatno je „pokoran i želi da oboje budete zadovoljni u spavaćoj sobi. Vi volite zadovoljiti svog partnera i njihova sreća vam je važna." Santini dodaje da je jedna od vaših najvećih osobina izbjegavanje bilo kakve vrste sukoba jer vas to čini tjeskobnima.

- Zato što volite impresionirati svog partnera, također ste elegantni i ponosite se svojim izgledom - kaže Santini.


Žlica

Poza: Oboje ležite na boku, a žena je ispred. Parovi omotavaju ruke jedan oko drugoga.

Što otkriva: Ako vam je žlica omiljena seksualna poza, vjerojatno volite uvjeravanje i naklonost.

- Ponekad možete biti sramežljivi i radije ne biste bili u središtu pozornosti u društvenim okruženjima - kaže Santini i dodaje da su šanse da ste prirodno strastvena i osjetljiva osoba koja cijeni biti u dugoročnoj vezi.

- Također imate brižnu stranu i pažljivi ste prema ljudima koje vam najviše znače. U konačnici želite da vas vaši voljeni njeguju. Također cijenite opuštanje u svakodnevnom životu - kaže terapeutkinja.

Muškarci koji vole položaj žlice brinu o svojoj partnerici.

- Jednostavno rečeno, oni također žele dobro se osjećati i postići orgazam kao i pružiti ga partnerici - objašnjava Santini i nastavlja:

- Ali, to također može ukazivati na to da ste pomalo lijeni u određenim područjima svog života. To je zato što po prirodi žlica ne zahtijeva puno truda. Iako žlica seks ima mnoge prednosti, oboje se morate uključiti u različite seksualne stilove i potruditi se i pobrinuti za potrebe jedni drugih, inače će jedan od vas shvatiti da je drugi previše potrebit ili jednostavno lijen, a uskoro ćete biti odbačeni - kaže.


Doggy style

Poza: Žena leži na sve četiri, a muškarac prodire s leđa.

Što otkriva: Ako je pseći stil vaša omiljena poza, velika je vjerojatnost da ne favorizirate intimnost.

- Želite da vaš partner preuzme kontrolu i to može ukazivati na to da volite biti pokorni. Na podsvjesnoj razini više volite da partner vodi i vjerujete im u potpunosti", kaže terapeutkinja."Vaša pouzdanost pridonosi da se osjećate osnaženo, a zauzvrat ste spremni isprobati nove stvari. Želite biti egzibicionist - kaže Santini.

Muškarci koji favoriziraju ovu pozu vole što zapravo niste toliko strastveni.

- To može pokazati da su vaše glavne osobine ličnosti rezervirane, neromantične i ponekad možete biti suzdržani i držati distancu - po prirodi seksualni položaj nije tako intiman kao drugi što vama odgovara. Također ste praktična osoba koja se kloni drame ili sukoba - objašnjava.


Stojeći

Poza: bilo koji seksualni položaj koji uključuje jednog partnera koji stoji tijekom odnosa.

Što otkriva: Oboje ste avanturisti koji se oduševe jer su spontani. Žena koja najviše voli ovu pozu neovisna je i samouvjerena. Ne voli čekati i vrlo je zaposlena osoba.

- Znate što želite i kamo ste krenuli u životu. Ambiciozni ste i objeručke zgrabite priliku - navodi Santini i dodaje da to što ne gužvate plahte potajno pokazuje da ste čisti čudak i da je vaš dom besprijekoran.

Ali, također, vole vas zbog toga što to sugerira da vodite računa i o interesima drugih.

Ako ste muškarac koji voli seks stojećki, velike su šanse da ste neovisni, karijerist, koji se možda neće lako skrasiti.

- Volite avanture, putovanja i zabavne aktivnosti. Spontani ste i imate puno prijatelja - kaže psihologinja i seksualna terapeutkinja B. Santini.

Linker
21. ožujak 2024 08:45