SHUTTERSTOCK
njam

Vrhunac koji će se pamtiti! Nemojte se odmah bacati na ‘glavno jelo‘ - i jedan pohotan zalogaj će učiniti čuda

Tekstovi o fantastičnom seksu i nevjerojatnim orgazmima su svakodnevno prisutni u medijima, no rijetko gdje se mogu pronaći savjeti i objašnjenja kako da ti orgazmi postanu tako bajni

Bezbrojni su i filmovi, tv emisije i porno filmovi u kojima se prikazuju žene koje doživljavaju orgazam samo uslijed snošaja. A prava je istina da čak 80 posto žena ne doživljava orgazam od penetracijskog seksa, a 9 posto ih nikada nije uspjelo postići orgazam tijekom heteroseksualnog snošaja. Ako vam to zvuči poznato, ne brinite. Donosimo objašnjenja i savjete stručnjaka kako da postignete fantastičan orgazam.

1. Usredotočite se na dodir

Možda je vrijeme da se ponovo zapitate koji dio seksualnog čina je najvažniji. Umjesto da snošaj smatrate glavnim jelom, zašto ne biste malo više pažnje i važnosti dali predjelu, odnosno predigri. To ne uključuje samo neke seksi radnje, već može uključivati i maženje, kaže Aysha Bell, stručnjakinja za tantrički seks.

- Povećanje trajanja intimnosti i predigre kod obje strane jača osjećaj uzajamnog povjerenja, a povjerenje je naročito važno kad je riječ o tome da budete otvoreni i iskreni oko toga što svaki od partnera želi u krevetu - kaže Aysha. Osim toga, maženje potiče lučenje oksitocina, a pokazalo se da bi upravo oksitocin mogao biti tajna za bolji orgazam. Jedno njemačko istraživanje, objavljeno u časopisu Hormones and Behavior, pokazalo je da su parovi koji su primili oksitocin u obliku spreja za nos imali intenzivnije orgazme nego parovi koji su uzeli placebo. S obzirom na to da vjerojatno nemate bočicu spreja s oksitocinom pri ruci, dobro staro maženje može vam pružiti jednaku navalu tih hormona.

- Dakle, usporite, posvetite vrijeme diranju, maženju i stimulaciji partnera prije samog snošaja, isplatit će se – tvrdi Aysha.

2. Pohotni zalogaji

Kad čujete za pohotne zalogaje, vjerojatno vam prvo padnu napamet poznati afrodizijaci poput kamenica i jagoda. No, hrana koja obiluje omega 3 masnim kiselinama, poput ribe, je upravo ono što vam treba da ojačate svoj potencijal za orgazam.

- Omega 3 masne kiseline pomažu u povećanom lučenju dopamina, istog onog hormona koji se luči kad se doživi orgazam – pojašnjava Aysha. Istraživanje iz 2005. pokazalo je da omega 3 masne kiseline mogu pomoći u poboljšanju dotoka krvi u organe zdjelice, što seks čini boljim. Hrana bogata omega 3 masnim kiselinama uključuje ribu, orašaste plodove, sjemenke i biljna ulja. Možda ne zvuče kao najromantičniji zalogaji, ali isplati se ubaciti ih u svoj jelovnik ako želite povećati svoje seksualno zadovoljstvo - kaže Aysha.


3. Vježbe za bolji seks

Mišići dna zdjelice, koji podupiru unutrašnje organe (od mjehura do anusa), mogu imati velik utjecaj na naš seksualni život. Što su snažniji mišići dna zdjelice, to će bolji biti vaš seksualni život.

- Vaginalna senzacija se osjeća više uslijed pritiska i čvrstog dodira nego uslijed laganih dodira. Seksualni užitak dolazi od pokreta i uzastopnog trenja o vaginalne stijenke, a one su obložene mišićima dna zdjelice - pojašnjava fizioterapeutkinja Amanda Savage.

- Vježbe za poboljšanje tonusa i snage tih mišića poboljšavaju opskrbu krvi u genitalnoj zoni kao i živčanu aktivnost, a sve to vodi većem seksualnom zadovoljstvu. Mnoge žene kažu da lakše doživljavaju orgazam i da su im orgazmi moćniji nakon što se usredotoče na vježbe za mišiće dna zdjelice. Kako biste ojačali te mišiće, dovoljno je da ih povremeno stežete i opuštate do 10 puta u sjedećem, ležećem ili stojećem položaju - pojašnjava Savage dodajući da te mišiće možete osjetiti ako zamislite da pokušavate zaustaviti mokrenje ili ispuštanje vjetrova. Važno je da prilikom izvođenja tih vježbi istodobno ne stežete mišiće trbuha, stražnjice i bedara. Svaki stisak mišića dna zdjelice pokušajte zadržati jednu sekundu. S vremenom možete doći do toga da napravite set od 10 brzih stezanja, nakon kojih slijedi set u kojem ćete svaki stisak zadržati sekundu.

4. Tehnike disanja

U jeku seksa može doći do smiješnih stvari povezanih s tijelom ili mozgom. Tako tijekom te senzorijalne preopterećenosti možemo osjetiti iznenadnu potrebu da zadržimo dah. Aysha upozorava da se oduprete tom iskušenju te da, umjesto toga, nastojite što više disati.

- Kad zadržavate dah, to smanjuje dovod kisika u mišiće te se tako brže umarate. Radije dišite brže i pliće sve do orgazma i tijekom njega. Brzo disanje smanjuje razinu ugljičnog dioksida u krvi, a to može vaginalne kontrakcije i orgazme učiniti intenzivnijim - zaključuje.

Linker
05. ožujak 2024 17:58