Getty Images/iStockphoto
dan za pamćenje

Želite kvalitetno proslaviti Svjetski Dan Orgazma? Ovo je tekst samo za vas

Budući da smo oduvijek bili izrazito kolegijalni, složili smo vam kratku skriptu koja će vam pomoći da dobijete O veliko kao kuća

Svjetski Dan Orgazma obilježava se 31. srpnja, a LELO sustavno radi na zatvaranju notornog jaza u orgazmu između muškaraca i žena. Nažalost, u cis-rodnim heteroseksualnim parovima gdje se seks poima samo kao čin penetracije, tek 65 posto žena redovito doživljava orgazam jer većina žena treba klitoralnu stimulaciju kako bi dosegnule vrhunac. Zahvaljujući suradnjama s brojnim stručnjacima s područja ljudske seksualnosti, LELO donosi nekoliko naizgled vrlo jednostavnih savjeta kako najbolje proslaviti Svjetski Dan Orgazma i dati svoj doprinos u borbi za jednakost u orgazmu.


1. Razmišljaj pozitivno o seksu i kada se ne seksaš

Misli pozitivne misli - zvuči kao velika floskula, ali zapravo ima smisla. Te pozitivne misli odnose se na pozitivan stav prema vlastitom tijelu i užitku. Najbolji seks je onaj u kojemu uživa oboje partnera. Tako što ćeš staviti vlastiti užitak na jednako visoko mjesto kao partnerov znači da ćeš se ohrabriti na razgovor o tome što ti čini ugodu, a što ne, i pomoći partneru da te zadovolji.


2. Kada se seksaš, ne razmišljaj uopće

Najgori su trenutci kada se nađeš u spirali misli poput onih o tome kakve izraze lica imaš, jesu li ti obrijane noge, čuju li tvoji ukućani taj vibrator i ispod 2 pokrivača…. Maksimalno se potrudi ostati u trenutku, fokusirajući se na vlastito tijelo. Odgovara li ti ovaj ritam, ovaj položaj…? Stavi se na prvo mjesto kako biste oboje uživali u trenutku.


3. Vježbaj, vježbaj, vježbaj…. Samoljublje

Svako tijelo je priča za sebe i ne vrijede za svakoga ista pravila. To znači da nikada nećeš moći otvoreno i iskreno komunicirati svoje potrebe ako ih ni sama nisi svjesna. Kako najbolje saznati što ti odgovara? Tako da se diraš sama. Samoljublje ne mora uvijek biti sebično!


4. Prakticiraj seks u kojem je tvoj orgazam jednako važan

Naše društvo seks vidi po vrlo ustaljenom kulturološkom scenariju: predigra (tek toliko da se ona opusti za penetraciju, snošaj (sami čin penetrativnog seksa gdje muškarac gotovo uvijek postigne orgazam, a žena ga često odglumi), i kraj. Potrebno je preokrenuti tu pogrešnu paradigmu i staviti ženski orgazam uz bok muškome. Definicija seksualnog čina nije penetracija. Za ženu seks počinje, a nerijetko i završava, klitoralnom stimulacijom.


5. Razgovaraj kvalitetno

LELO godinama govori o važnosti kvalitetne komunikacije kada se radi o seksu, bilo s partnerom, bilo s društvom. Nitko od nas nije dovoljno (ne)sretan da bude u vezi s telepatom. Ako nikada nisi izrekla svoje želje na glas, kako misliš da će se ostvariti?

Linker
19. travanj 2024 02:46