NOGOMETNA REVOLUCIJA

Fifa donijela konačnu odluku - tehnologija na gol-liniji koristit će se na SP-u u Brazilu!

Dosada su dva sistema tehnologije na gol-liniji prošla testiranje (GoalRef i Hawkeye), a jedan je korišten na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu klubova u Japanu

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je u utorak kako će se na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine upotrebljavati tehnologija na gol-liniji kako bi se u spornim situacijama utvrdilo je li lopta čitavim svojim obujmom prešla crtu ili ne.

FIFA je također pozvala još zainteresiranih tvrtki da predaju zahtjeve za korištenjem upravo njihove tehnologije. Dosada su dva sistema tehnologije na gol-liniji prošla testiranje (GoalRef i Hawkeye), a jedan je korišten na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu klubova u Japanu (GoalRef).

"Nakon uspješnog korištenja tehnologije na gol-liniji na SP klubova u Japanu u prosincu 2012., FIFA je odlučila koristiti tu tehnologiju i na Kupu konfederacija ove godine, te na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Brazilu. Cilj nam je koristiti tehnologiju kako bi ona pomogla sucima i to u svim stupnjevima natjecanja", objavila je FIFA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:09