NAKON VELIKE POBJEDE

FANTASTIČNI BORNA ĆORIĆ PORUČIO 'Hrabrost mi se isplatila, dalje želimo Argentinu ali nikog se ne bojimo'

"Bio sam hrabar kad je bilo najpotrebnije i to mi se isplatilo", kazao je nakon prolaska u Svjetsku skupinu hrvatski tenisač Borna Ćorić.
 AFP

Hrvatska teniska reprezentacija plasirala se u Svjetsku skupinu Davis Cupa nakon što je u Florianapolisu povela protiv Brazila s nedostižnih 3-1, a pobjednički bod Hrvatskoj donio je Borna Ćorić kojem je najbolji brazilski tenisač Thomasz Bellucci predao meč zbog bolova u leđima kod vodstva Ćorića od 6-2, 4-6, 7-6 (4), 4-0. Nakon Ćorićeve pobjede izbornici su odlučili da se peti meč neće igrati, te je konačan rezultat 3-1 za Hrvatsku.

Ćorić je bio junak dvoboja protiv Brazila jer je prvog dana pobijedio Joao Sousu, a u subotu su u igri parova Ivan Dodig i Franko Škugor slavili protiv Marcela Mela i Brune Soaresa.

"Bio je to dobar meč, a ja sam prvi set valjda odigrao najbolje u životu. U drugom je Bellucci bio predobar, a odlučio je treći set gdje sam bio hrabar. To mi se isplatilo i zato smo tu gdje jesmo, u Svjetskoj skupini. Znao sam da je Brazilac imao problema s ozljedom leđa i na US Openu, no tek sam u četvrtom setu primijetio da se on muči", kazao je Ćorić.

Hrvatska čeka ždrijeb 1. kola Svjetske skupine u Santiagu i novog protivnika.

"Ja kao i izbornik Krajan želimo Argentinu, igrali bi kod kuće na brzoj podlozi i to bi definitivno bila najbolja opcija", kazao je Ćorić.

"Bio je ovo izuzetno dobar meč, jako visokog standarda. Borna je prvi set odigrao fantastično i Bellucci je, da bi se vratio, morao isto odigrati vrhunski, što je i napravio. U 'tie-breaku' je Borna podigao svoj nivo i to je prelomilo meč“, rekao je izbornik Krajan.

"Mislim da je ovo možda najveća naša pobjeda posljednjih godina. Neočekivano smo pobijedili i u Nizozemskoj i Poljskoj, gdje nismo bili favoriti, bš kao i u subotu ovdje u paru. Borna je sazrio, opet smo u Svjetskoj skupini, i s Marinom Čilićem mislim da smo spremni za Svjetsku skupinu i veliki rezultat

Marin Čilić, kojeg nije bilo zbog ozljede gležnja, često je spominjao želju da se reprezentacija okupi u punom sastavu i pokuša ponovno osvojiti Davis Cup. Koliko je to realno?

"Sigurno da jest. Bila bi šteta da se s ovakvim igračima borimo samo za ostanak i povratak u Svjetsku skupinu. Treba to iskoristiti, imamo dobru generaciju, možemo se nadati dobrom rezultatu“, rekao je Krajan.

Izvlačenje parova za Svjetsku skupinu održat će se 24. rujna u tri sata po srednjoeuropskom vremenu u Santiago de Chileu, tijekom godišnje skupštine Međunarodnog teniskog saveza (ITF). Popis nositelja bit će objavljen u utorak, 22 . rujna, no neslućbeni izračun kaže da Hrvatska neće biti među osam povlaštenih reprezentacija. Bude li tako, potencijalni suparnici su Francuska, Argentina i Srbija kod kuće, Velika Britanija, Australija, Češka i Belgija u gostima, te Švicarska izvlačenjem domaćinstva.

"Mislim da bi nam najviše odgovarala Argentina kod kuće, za nas bi to bio najbolji meč. No s kim god ćemo igrati nikog se ne trebamo bojati“, rekao je Krajan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:52