DETALJI TRANSFERA

Senzacija kakvu svijet ne pamti usred Hrvatske: 'Ovo je kao da Cristiano Ronaldo dođe u Dinamo'

 Tom Dulat/Getty Images for UEFA

Zagrebački Nacional sprema pravu poslasticu za svoje navijače, ali i sve one koji vole futsal. Nakon što je ljuti rival Tommy iz Splita u svoje redove doveo jednog od ponajboljih malonogometaša svijeta, Brazilca Neta, Nacional će pokušati odgovoriti vjerojatno najvećim transferom u povijesti našeg futsala.

Na meti hrvatskog prvaka je niti manje ni više nego Portugalac Ricardinho, najbolji malonogometaš na svijetu u čije su se akrobacije i nevjerojatne poteze mogli uvjeriti svi oni koji su imali prilike gledati posljednje Europsko prvenstvo u Beogradu.

- Da, istina je, poslali smo ponudu, ali trenutno ne bih govorio o detaljima - potvrdio je Ivica Đolo za Jutarnji list.

Ipak, uspjeli smo doznati kako je riječ o ponudi teškoj dva milijuna eura koje bi Portugalac trebao dobiti kroz četiri godine. Ukoliko dođe do ovog transfera to bi bez dvojbe bio najveći transfer u Hrvatskoj ikad, barem kada je futsal u pitanju.

- To je trenutačno najbolji futsal igrač na svijetu koji garantira spektakl. Osim što je sjajan malonogometaš, on igri donosi i dozu zabave što navijači i gledatelji vole. Nakon što je Split doveo Neta, dolazak Ricardinha u Nacional bi bez dvojbe otvorio vrata osaltim stranicma da dođu u Hrvatsku zaigrati futsal što bi samim time povuklo i brojne sponzore, a i gledanost lige bi sigurno postala veća. Njegov dolazak bila bi senzacija, ovaj transfer, ukoliko do njega dođe, ne bi se mogao mjeriti ni sa čime do sada u hrvatskom futsalu, to vam je kao da Cristiano Ronaldo dođe u Dinamo - kazao je za pomoćni trener Nacionala Kujtim Morina za Jutarnji list.

Ricardinho trenutačno nastupa za Inter Moviestar u kojem godišne zarađuje oko 300 tisuća eura, Nacional mu s druge strane nudi 200 tisuća eura više što bi ga učinilo najplaćenijim malonogometašem u povijesti.

Portugalac je svoju profesionalnu karijeru započeo 2002. godine u Miramaru da bi 20003. prešao u redove Benfice za koju je nastupao sedam godina. Potom su usljedile posudbe u CSKA iz Moskve i kratki jednogodišnji povratak u Benficu. U ovom trenutku Portugalac brani boje Inter Moviestara, jednog od najboljih futsal klubova na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:05