SEKS SKANDAL

ZAMJENIK PREDSJEDNIKA DONJEG DOMA PARLAMENTA DAO OSTAVKU Optužen za silovanje sedmorice muškaraca

Zamjenik predsjednika Donjeg doma britanskog parlamenta negira sve optužbe te je najavio da će i dalje dolaziti na posao u parlament, ali kao obični zastupnik.
 AFP

Zamjenik predsjednika Donjeg doma britanskog parlamenta optužen je za silovanje i seksualne napade na sedmoricu muškaraca te je podnio ostavku.

Konzervativac Nigel Evans (55) negira sve optužbe te je najavio da će i dalje dolaziti na posao u parlament, ali kao obični zastupnik. Optužnica ga po jednoj točki tereti za silovanje, po tri za seksualni napad te po dvije za "nepristojan napad".

Prvi napadi dogodili su se između 2002. i ove godine, a silovanje ovog proljeća.

Sve su žrtve bile stare između 20 i 30 godina. Evans je u svibnju i lipnju bio i uhićen, a i cijeli je jučerašnji dan proveo odgovarajući na pitanja detektiva.

- U ovom trenutku uvjeravam sve da ću oštro braniti svoju nevinost. Žao mi je što ovaj slučaj nije danas zatvoren i siguran sam u dvije stvari: prvo da sam nevin, i drugo da će se moja nevinost dokazati - rekao je Evans ispred policijske postaje.

No, tužiteljstvo smatra da je prikupilo dovoljno dokaza da bude "u javnom interesu da se gospodin Evans procesuira na sudu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:31