NESREĆA KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU

FOTO: ON JE BMW-om POKOSIO TRI DJEVOJČICE Mladić (20) ispitan, sudac mu odredio jednomjesečni istražni zatvor

 Danijel Soldo / CROPIX

NOVO 14:55 Mladi vozač, koji je prekjučer u Slavonskom Brodu na pješačkoj stazi BMW-om naletio na tri srednjoškolke i teško ih ozlijedio, ispitan je danas u slavonsko-brodskom Županijskom državnom odvjetništvu te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Istražni sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mirko Svirčević rekao je za Hrvatski radio da je 19-godišnjaku istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Mladić dosad nije osuđivan, no imao je više prometnih prekršaja zbog kojih je prijavljivan.

Na Odjelu intenzivnog liječenja u slavonskobrodskoj Općoj bolnici, gdje se liječe tri stradale petnaestogodišnjakinje, doznaje se da se kod dvije djevojke stanje postupno stabiliziralo i bolje je, no i dalje zahtijeva mjere intenzivnog nadzora i liječenja te svakodnevni kirurški tretman u operacijskoj sali.

Stanje treće djevojke i dalje je vrlo kritično i nestabilno.

-----------------------------------------

SLAVONSKI BROD - David Župan (20) koji je prije dva dana u Slavonskom Brodu osobnim automobilom marke BMW udario tri petnaestogodišnje djevojčice danas ujutro proveden je Županijskom sucu za prekršaje.

Sudac bi danas trebao odlučiti hoće li David biti zadržan u jednomjesečnom pritvoru.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u četvrtak predvečer kada je 20-godišnji mladić izgubio nadzor nad svojim BMW-om te je izletio s kolnika i udario u djevojčice na pločniku koje su se vraćale iz škole.

FOTO: ‘TO JE NAJSTRAŠNIJI PRIZOR KOJI SAM VIDJELA U ŽIVOTU!' Medicinska sestra o nesreći u Sl. Brodu

Zbog neprilagođene brzine vozač je automobilom udario i u obližnju kuću te je iščupao i jedan bor.

BMW kojim je upravljao imao je 110 kilovata, a s obzirom na godine prema zakonu smio je upravljati vozilom snage do makismalnih 84 kilovata.

Borba za život triju stradalih djevojaka i dalje traje. Učenice brodske srednje škole Matija Antun Reljković, jedna u dobi od 16 godina iz Magić Male kod Nove Gradiške i dvije 15-godišnjakinje iz Slavonskog Broda, odnosno Nove Gradiške smještene su na Jedinici intenzivnog liječenja brodske bolnice.

STRAVA U SL. BRODU Vozač (19) BMW-a pokosio učenike ispred škole: Tri djevojčice operirane, i dalje se bore za život!

Prema neslužbenim informacijama djevojke imaju valjda sve moguće ozljede koje su mogu dogoditi u slučaju ovakvih nesreća. Jednoj od njih slomljene su i ruke noge, jedna ima teške ozljede glave, a jednoj je navodno morala biti izvađena i slezena.

- Mobilizirali smo gotovo cijelu kirurgiju i anesteziju, povećali stupanj pripravnosti, pozvali 11 liječnika da se pruži adekvatna pomoć. Svima su operativni zahvati počeli istovremeno. Primljene su sa teškim tjelesnim ozljedama, prognozu je teško reći, iz sata u sat procjenjujemo stanje, situacija je vrlo ozbiljna i činimo sve što možemo za njih. Teško je dati prognozu u smislu ishoda. Ozljede su kompleksne, ugrožavaju život, a nad njima se provodi 24-satni monitoring - kazao je jučer Dr. Josip Samardžić, zamjenik ravnatelja brodske bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:00