RUŠE SVE REKORDE

BAYERN VEĆ U SUBOTU PRVAK? 'Ako ne ide po zemlji, samo gađajte Mandžinu glavu...'

Tisuće fanova Bayerna pjevali su tijekom utakmice bivšem predsjedniku 'Uli, ti si najbolji čovjek'
 AFP

Bayern vs. rekordi. To je već tjednima radni naslov proljetnog dijela Bundeslige, a nakon subotnje pobjede nad Leverkusenom (2-1) otvorila se mogućnost da Guardiolin pobjednički stroj već sljedećeg vikenda ispiše novo poglavlje dominacije.

Ostvari li se kojim slučajem scenarij da u subotu ni Schalke (Braunschweig) ni Borussia Dortmund (Hannover) ne upišu pobjede, a Bayern očekivano svlada Mainz, aktualni će europski prvaci do teoretske potvrde naslova stići najranije u povijesti Bundeslige.

Lani je utrka za titulu bila zatvorena 6. travnja, a sada je izvjesno da će se razriješiti već u ožujku; ne padne li odluka u subotu, bit će prolongirana za tri dana kasnije, kada Borussia i Schalke igraju međusobno, a Bayern gostuje kod Herthe. Tajming ne brine previše Pepa Guardiolu, koji je nakon slavlja nad Bayerom ocijenio je da je najvažnije što njegova momčad ne spušta kriterije.

Guardiola nezadovoljan

- Ne zanima me kada ćemo teoretski osvojiti naslov, trebaju nam jedna ili možda dvije utakmice. Najvažnije je da ostanemo fokusirani i koncentriramo se na igru.

Kao ni nakon 6-1 protiv Wolfsburga u prethodnom kolu, Guardiola ponovno nije bio zadovoljan prezentacijom svojih igrača.

- U prvom smo poluvremenu imali puno sreće. Pokazali smo premalo širine, forsirajući igru kroz sredinu igrališta umjesto da malo više koristimo krila - ocijenio je Pep.

Thomas Müller je prihvatio primjedbe i samokritično primijetio da je Bayernu nedostajalo kvalitete u napadačkom dijelu.



Bayern Munich 2 - 1 Bayer Leverkusen by warrant

- Kao da je nestalo iskre koja bi nas zapalila, no ipak je najvažnije što smo kontrolirali dvoboj od prve do zadnje minute. Cilj nam je zadržati pobjednički ritam do kraja sezone - rekao je Müller.

Mario Mandžukić je i protiv “apotekara” ostao dosljedan ovogodišnjoj ligaškoj kvoti. Nastup protiv Bayera bio mu je šesti uzastopni u Bundesligi u kojem je zabio. Pobrinuo se da i dalje bude dio biranog društva najboljih strijelaca liga “petice”, u kojem su još Cristiano Ronaldo (Primera), Luis Suárez (Premier liga), Zlatan Ibrahimović (Ligue 1) i Carlos Tévez (Serie A). Klasični mat glavom u završnici prvog poluvremena bio mu je 17. prvenstveni gol sezone, a 23. ukupno za Bayern. Specijalizirana stranica WhoScored ocijenila je njegov doprinos sa 8,4, čime se svrstao odmah iza igrača utakmice Bastiana Schweinsteigera (8,5) koji mu je asistirao za pogodak pa u nastavku i sâm pogodio iz slobodnjaka. Bild je novi gol Super Marija iskoristio da podsjeti čitatelje kako je Mandžukić zabio sedam od 17 Bayernovih golova glavom u prvenstvu.

Juventus opet u igri

“Zračne snage ponovno su udarile. Kada u napadu ne funkcionira razigravanje, rješenje je jednostavno: visoke lopte na Mandžukića”, piše novinar Bilda. Samo nekoliko sati prije nego što je Mandžo zabio Leverkusenu, talijanski su mediji ponovno zakuhali priču da će Juventus ubrzo otvoriti pregovore s Bayernom oko mogućeg ljetnog transfera. Tuttosport saznaje da je okvirna cijena hrvatskog napadača 30 milijuna eura te ističe da će najveći konkurenti “staroj dami” biti Arsenal i Real Madrid.

U prvoj utakmici nakon presude Uliju Hoenessu, navijači su jasno pokazali da stoje iza bivšeg predsjednika Bayerna koji će uskoro u zatvor. Tisuće fanova Bayerna pjevali su tijekom cijele utakmice “Uli, ti si najbolji čovjek”, a na transparentima su se mogle vidjeti poruke poput: “Hvala, Uli, vidimo se uskoro” i “Uvijek ćemo biti uz tebe”. Guardiola je prije utakmice izjavio da će mu Hoeness jako nedostajati jer su dobri prijatelji (upravo ga je Uli u New Yorku nagovorio da dođe u Bayern), a Arjen Robben je dosadašnjem čelniku kluba poručio da je “i dalje jedan od njih”.

- Hoeness će za nas uvijek biti 'Mister FCB'. Ovo su tužni dani za njega i njegovu obitelj, a i nas je presuda prilično zaboljela. Zbog toga smo protiv Bayera odigrali onako kako bi on to htio: odlučno i samo s jednom namjerom, da pobijedimo - poručio je Nizozemac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:54