BRZ KAO MUNJA

VIDEO: PROBAJTE GA NADMAŠITI! Mladić (17) iz Australije svjetski prvak u slaganju Rubikove kocke - treba mu 7,36 sekundi!

Na svjetskom prvenstvu u slaganju Rubikove kocke sudionici se natječu u 17 službenih disciplina.
 YouTube

ZAGREB - Australac Feliks Zemdegs (17) okrunjen je za svjetskog prvaka u slaganju Rubikove kocke pošto je na natjecanju za tu titulu u Las Vegasu pobijedio 550 konkurenata, javlja Sky News u utorak.

Na svjetskom prvenstvu u slaganju Rubikove kocke sudionici se natječu u 17 službenih disciplina. Pobjednik Zemdegs u prosjeku je klasičnu Rubikovu 3x3 kocku slagao za 8,18 sekundi, a najbrže pojedinačno vrijeme mu je 7,36 sekundi. Nagrada vrijedi 3000 funta (26 tisuća kuna).

Svjetski rekorder Mats Valk iz Nizozemske (izmjereno mu 5,55 sekundi za jedno slaganje u ožujku ove godine) ovoga se puta morao zadovoljiti drugim mjestom s prosjekom od 8,65 sekundi u 17 nastupa.

"Tajna brzog slaganja kocke nije ništa drugačija od tajne uspješnosti u šahu ili, recimo, kuhanju", kaže predsjednik svjetskog saveza 'slagača' Tyson Mao. "Vježba. Naravno, treba imati talenta kako bi se osvojila titula najbržeg na svijetu, ali vjerujem da s dovoljno vježbe svatko može složiti Rubikovu kocku za manje od 30 sekundi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:37