Biografija

Arhitekta Nikice Tabaina

Rođen i odrastao u Zagrebu. 1996. završava XV. gimnaziju te upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu. Nakon završetka fakulteta radi u raznim projektantskim uredima, među kojima se ističe njemački arhitektonski ured AJF, ispred kojeg, kao glavni projektant, vodi gradnju zagrebačkog nebodera Sky Office. 2009. godine zajedno s partnerom Nikolom Miletićem, projektantom konstrukcije, osniva ured Kap4.

Kap4

Kap4 se bavi arhitektonskim projektiranjem i projektiranjem betonskih, drvenih i čeličnih konstrukcija. Od osnutka sudjeluju na više arhitektonskih natječaja te za nekoliko projekata osvajaju nagrade. Važnije arhitektonske realizacije do sada su obnova palače Pejačević u Virovitici s uređenjem trga i Trgovački centar Slatina u Opatiji. Od aktualnih projekata ističu se trgovački centar u Trogiru, rekonstrukcija Cascade centra u Zagrebu, rekonstrukcija utvrde Grpašćak u Parku prirode Telašćica te osnovna školu Finida u Poreču. Nadolazeći projekt koji je sigurno vrijedno najaviti je poslovni neboder s hotelom visine 30 nadzemnih etaža, također u centru Zagreba. (Prilog 7)

Tvrtka danas zapošljava 25 djelatnika arhitektonske i građevinske struke. Od 2013. godine ured Kap4 redovito surađuje s uredništvom časopisa Dom&Dizajn, na projektu Arhitektonska crtaonica, kao stručni savjetnici pri uređenju stambenih prostora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:59