Biografija

Arhitektica Kata Marunica

Rođena je 1982. godine u Zagrebu. Završava Prirodoslovno-matematičku V. gimnaziju u Zagrebu. Arhitektonski fakultet upisuje 2000., a završava ga 2006. godine. Iste godine zapošljava se u Radionici arhitekture. Vlastiti arhitektonski ured NFO s Nenadom Ravnićem osniva 2008. Od 2010. do 2012. voditeljica je Sekcije mladih Društva arhitekata Zagreba. 2010. - 2012. radi kao asistent na Katedri za arhitektonsko projektiranje na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje danas sudjeluje u nastavi kao gost kritičar na urbanističkim i arhitektonskim studijima te povremeno drži gostujuća predavanja na dodiplomskim i diplomskim kolegijima. Od 2014. do 2015. član je Odbora za međunarodnu suradnju Hrvatske komore arhitekata.

NFO

NFO se od 2008. godine bavi arhitektonskim projektiranjem te osvaja niz nagrada na arhitektonskim natječajima, među kojima osam prvih: kompleks Paromlina, centar Grada Senja, centar Grada Crikvenice, Gradski trg u Selcu, Spomen-obilježje Gordanu Ledereru, Uređenje obalnog pojasa Malinske na Krku, Interkulturnu osnovnu školu "Dunav" u Vukovaru te Studentski paviljon u Osijeku. Najvažnija realizacija do sada je uređenje centra Crikvenice, Trga Stjepana Radića, za koju osvajaju nagradu "Artur" za najbolju intervenciju u turističkom mjestu. Osim uređenja glavnog gradskog trga u Crikvenici, izdvajaju gradnju kuće Vertikalni aneks u Pakoštanima za koju su nominirani za godišnju nagradu "Drago Galić" za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2013. godinu te Spomen-obilježje Gordanu Ledereru "Slomljeni pejsaž" za koju su nominirani za godišnju nagradu "Bernardo Bernardi" za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja u 2015. godini.

Zajedno s Nenadom Ravnićem povremeno održava predavanja od kojih izdvajaju predavanje u DAZ-u 2010 "Dvojbe"; nastup na Pecha Kucha večeri 2011.; predavanje u Ljubljani 2012. na manifestaciji Stage 180 u organizaciji Zavoda BIG te predavanje u sklopu manifestacije NOVEMBER TALKS 2014. na arhitektonskom fakultetu u Bratislavi.

NFO danas su Kata Marunica, Dijana Pavić, Nikica Pavlović, Sandra Perić, Nenad Ravnić, Goran Rukavina, Filip Vidović, Andrija Matotan, Ana Begović i Marin Zidarević te niz povremenih suradnika.

POPIS NAGRAĐENIH NATJEČAJNIH RADOVA

2008. 2. nagrada - Javni perivoj u naselju Špansko, (Nfo)
2009.
3. nagrada - Nogometni stadion Lapad u Dubrovniku, (Nfo)
3. nagrada - Dječji vrtić Brunkovec u Kutini, (Nfo)
Otkup - Osnovna škola i vrtić Pazdigrad, Split (Nfo)
2010.
1. nagrada - Paromlin, Zagreb (Nfo)
1. nagrada - Uređenje centra Senja (Nfo)
2011. 1. nagrada - Crikvenica centar (Nfo)
4. nagrada - Poslovna zgrada Vrbani, Zagreb (Nfo)
Otkup - Trg Poljana, Šibenik (Nfo)
2012. 2. nagrada - Park ribarska, Vukovar (Nfo)
3. nagrada - Uređenje Tvrđe, Osijek (Nfo)
2. nagrada - Studentski dom i menza, Varaždin (Nfo)
2013. 2. nagrada - Trg Vatroslava Lisinskog, Osijek (Nfo)
3. nagrada - Benzinska postaja Stupnik, Zagreb (Nfo)
2014. 1. nagrada - Uređenje centra Selca, (Nfo)
1. nagrada - Spomenik G. Ledereru, H.Kostajnica (Nfo)
3. nagrada - Uređenje centra Novigrada, (Nfo)
2. nagrada - Dom za starije, Zagreb (Nfo)
2015. 1. nagrada - Uređenje centa Malinske, (Nfo)
1. nagrada - Interkulturna Osnovna škola Dunav, Vukovar (Nfo)
1. nagrada - Studentski Paviljon, Osijek (Nfo)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:25