MEDITERANSKI FESTIVAL KNJIGE

Uključi se i osvoji Profilove hitove jer poklanjamo 40 knjiga!

U Splitu 3. svibnja započinje velika fešta od knjiga – 1. Mediteranski festival knjige, sajam zamišljen kao dalmatinski pandan Interliberu, koji će se održavati do 7. svibnja u velikoj dvorani Gripe.

U povodu 1. Mediteranskog festivala knjige, Jutarnji.hr i Profil, nagrađuju najvjernije obožavatelje knjiga. Poklanjamo vam 40 knjiga, odnosno deset sretnih dobitnika dobit će paket u kojem su četiri Profilova bestselera.

Sve što trebate učiniti jest popuniti niže navedeni obrazac i odgovoriti na nagradno pitanje.

U nagradnom natječaju možete sudjelovati od srijede 3.svibnja do nedjelje, 7. svibnja, nakon čega ćemo najkreativnije odgovore nagraditi te objaviti dobitnike 8.svibnja.

Dobitnici će biti obaviješteni putem maila, a knjige će biti poslane na kućnu adresu.

Nagradni natječaj je završio, a dobitnici su:

1. Miloš Kovačević, Beli Manastir

2. Katarina Lacković, Velika Mlaka

3. Marija Zrilić, Dugo Selo

4. Suzana Kišiček, Koprivnica

5. Sarita Vrbat, Seget - Vranjica

6. Anto Petković, Pula

7. Biljana Jovanović, Zadar

8. Dubravka Vidaković, Osijek

9. Vesna Zver, Bednja

10. Milka Jelovac, Bunić

Čestitamo!

U paketu se nalaze sljedeće knjige:

Anthony Horowitz: Moriarty

Drugi roman čuvenog britanskog pisca o slavnom detektivu Sherlocku Holmesu.

Vrlo uvjerljivom naracijom, besprijekornom karakterizacijom likova, izvrsnim pogađanjem atmosfere i tona Doyleovih romana, Horowitz se još jednom potvrdio kao izvrstan izbor za nastavak Sherlockova „života“, a komplimente nisu štedjeli ni kritičari ni čitatelji.

Elena Ferrante: Genijalna prijateljica

Prvi dio tetralogije o Eleni i Lili – pronicljivim i inteligentnim djevojkama iz Napulja koje žele stvoriti život u okrilju zagušujuće, nasilne kulture – misterioznoj Eleni Ferrante donio je svjetsku slavu i unisono oduševljenje kritike. Hrvatski čitatelji dijele mišljenje čitatelja diljem svijeta, a „Genijalna prijateljica“ postala je jedan od najprodavanijih naslova zadnjih mjeseci.

Cecelia Ahern: Nesavršeni

Prvi roman za mlade autorice svjetskih megabestselera priča je o Celestine North, djevojci koja živi savršenim i sređenim životom: omiljena je među prijateljima i profesorima, hoda s prekrasnim Artom Crevanom, jasno zna što je dobro, a što zlo. Problem je u tome što živi u društvu u kojem je savršenstvo smisao i cilj života, a mane se kažnjavaju… Celestine na takvo što nije spremna pristati.

Svojim sjajnim distopijskim romanom za mlade, prepunim akcije, adrenalina, brzine, ali i sa snažnom ljubavnom pričom, Cecelia Ahern ponovo je osvojila čitatelje. Prava za filmsku adaptaciju ovoga romana otkupio je Warner Bros.

Andrea Camilleri: Drugi kraj konca

Inspektor Montalbano policajac je nagle ćudi, nesklon autoritetu, hedonist i gurman. Njegov je svijet Vigàta i Sicilija i glavni je junak kriminalističkih romana Andree Camillerija, najčitanijeg talijanskog pisca. „Drugi kraj konca“ novi je prijevod talijanskog književnog meštra, autora neodoljivih krimića čiji su zaštitni znak humor i ironija. A koliko je u tome uspješan, govore i prijevodi na brojne jezike, uspjeh televizijskog serijala, ali i to da je jedan grad, Camilleriju u čast, promijenio ime. Naime, Camillerija je za fikcionalno mjesto radnje romana – Vigàtu, inspiriralo njegovo rodno mjesto Porto Empedocle. Vlast u tom gradu, u slavu pisca koji je privukao brojne turiste, imenu grada od 2003. dodala je i Vigàta.

Dođite i podržite Mediteranski festival knjige. A više informacija saznajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:19