DRAMA NA NEBU

VIDEO: 'POKUŠALI SU UĆI U KOKPIT' Vojni lovci presreli putnički zrakoplov sa 227 putnika iz Pakistana, dvoje uhićenih!

 AFP

LONDON - Velika Britanija uputila je u petak zbog incidenta dva vojna lovca tipa Typhoon da prate putnički avion Boeing 777 kompanije Pakistan International Airlines s 297 putnika i članova posade koji je letio iz Pakistana, objavilo je ministarstvo obrane u Londonu.

Let PK709 koji je letio iz Lahorea i trebao sletjeti u Manchester preusmjeren je na aerodrom Stansted istočno od Londona, prema glasnogovorniku zračne luke u Manchesteru.

Policija u Essexu, koja je zadužena za Stansted kaže da je tijekom leta došlo do incidenta i da je istraga u tijeku.

Kako javlja The Guardian, pilot je navodno zatražio preusmjeravanje zbog jednog putnika koji se navodno nedolično ponašao. Dvije osobe uhićene su zbog ugrožavanja sigurnosti leta.

- Dvojica uhićenih muškaraca osumnjičenih za dovođenje u opasnost zrakoplova stari su 30 i 41 godinu. Odvedeni su u policiju na ispitivanje - objavila je policija.

Kako je kazala jedna od putnica, uhićeni su pokušali ući u kokpit.

- Kabinsko osoblje nam je kazalo da su nekoliko puta pokušali ući u kokpit, a nakon kraće svađe su izrekli nekoliko prijetnji - rekla je putnica Umari Nauman za Sky News.

Aerodrom Stansted inače se koristi za preusmjeravanje letova kada se sumnja na terorizam, no kako policijski izvori kažu ovaj slučaj s pakistanskim avionom zasad ne dovode u vezu s terorom.

Ovaj incident dolazi dva dana nakon ubojstva britanskog vojnika u Londonu - taj napad britanske vlasti vode kao teroristički incident.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:58