NAPRAVILI POSAO

SRNA BRANI ŠTIMCA 'U Beogradu smo igrali dobro, a u Koreji odlično! Ja sam zadovoljan'

 Srđan Vrančić/CROPIX

Odmah nakon utakmice igrači su sjeli u autobus i vozili se 3,5 sata do zračne luke u Seoulu, danas se vraćaju kući na razne načine. Prenoćili su u hotelu Hyatt.

- S obzirom da smo do Južne Koreje prošli 12 tisuća kilometara, da se osjećao umor, bilo je jako dobro. Iako smo imali dosta mladih igrača, odigrali smo vrlo kvalitetno i zrelo – javio nam se kapetan Darijo Srna.

Pitali smo ga kako mu se svidio raspored s trojicom u obrani.

- Bilo je OK.

Je li to rješenje i za Belgiju?

- Ne znam, funkcionirali smo na visokoj razini, tako da je moguće. Lovren je uzeo dirigentsku palicu i odlično zapovijedao obranom, stoperi su ispunili očekivanja, bili smo kompaktni, zadovoljni se vraćamo kući.

Nakon svega, Beograda i Južne Koreje, kakav je završni komentar?

- Ispunili smo cilj. Osvojili smo drugo mjesto u skupini. Htjeli smo prvo, ali Belgija je objektivno ovoga časa najjača, treba reći da je Srbija uzela nerealno malo bodova, a mi smo zasluženo drugi. Kod nas u Hrvatskoj četiri je milijuna izbornika, svatko ima svoje viđenje, a ja ću kazati da sam zadovoljan. Sjetite se, Vatreni su 1999. u skupini sa Srbijom osvojili dva boda u dvije utakmice i nisu se plasirali na Europsko prvenstvo, mi smo izborili četiri i idemo u dodatne kvalifikacije. Ta usporedba govori da smo napravili posao. Bit će teško, no učinit ćemo sve da odemo u Brazil, želimo i moramo na SP. U zaključku, u Beogradu smo odigrali dobro, u Koreji jako dobro. Vidjeli ste jučer puno mladih i motiviranih igrača u našoj ekipi. Imali su i domaćini šanse, međutim pobjeda je objektivna i zaslužena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:54