UZ BOK NAJBOLJIMA NA SVIJETU

Data Visualization objavio radove Borisa BENKA: Infografike JUTARNJEG uz one Timesa i Rolling Stonea. Pogledajte zašto

Svjetski stručnjaci odabrali su radove ‘Propast hrvatske brodogradnje’ i ‘Space Shuttle Challenger, 25. obljetnica nesreće’

ZAGREB - Radovi infografičara Jutarnjeg lista koji su objavljeni u Nedeljnom Jutarnjem krajem 2010. i početkom 2011. godine ‘Propast hrvatske brodogradnje’ i ‘Space Shuttle Challenger, 25. obljetnica nesreće’ uspjeli su se, unatoč iznimno jakoj konkurenciji renomiranih autora i publikacija, na globalnoj razini naći u prestižnoj britansko-honkoškoj publikaciji koja se bavi informacijskom grafikom Data Visualization.

Recentni stručnjaci

To raskošno izdanje na gotovo tri stotine stranica donosi pregled najrecentnijih i najuzbudljivijih radova s područja informacijske grafike po izboru izdavača tvrtke Do/work publishing i niza najboljih stručnjaka s područja infografike sa svih pet kontinenata.

Infografike koje je Boris Benko izradio za Jutarnji list uvrštene su u publikaciju i objavljene ravnopravno s ostalim najboljim radovima izrađenim za klijente poput Fox Internationala, Fortune magazine, Los Angeles Times, Greenpeace, Wired Magazine, El Mundo, Expo, Healthspan, Rolling Stone magazine, Fiat, Mashable, Nike, Vodafone, Boston Magazine i IBM.

Jednostavno najbolji

Jutarnji list su jedine novine iz Hrvatske, srednje Europe i jugoistočne Europe, izuzimajući Sloveniju, čije su infografike objavljene u publikaciji. U publikaciji je zastupljena po jedna infografika slovenskog tjednika Mladina i jedna infografika iz Slovačke dok je Jutarnji list zastupljen s dvije infografike.

Intervju s autorom

Završno poglavlje strukovne publikacije Data Visualization donosi intervjue s odabranim autorima zastupljenim u knjizi. Od čak 48 autora iz cijelog svijeta čiji su radovi zastupljeni u publikaciji samo su četiri odabrana da se s njima napravi intervju opsega od četiri do šest stranica. Upravo je infografičar Jutarnjeg lista Boris Benko odabran za intervju.

Boris Benko rođen je 1976. u Karlovcu, diplomirao je grafički dizajn na Grafičkom fakultetu u Zagrebu 2001. godine. Od 2004. godine redoviti je član ULUPUH-a, a od 2007. godine Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Autorski je suradnik Jutarnjeg lista već jedanaest godina. Više radova mu je objavljeno u prestižnim strukovnim publikacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:06