PROTIV KOMUNIZMA

BORIS DEŽULOVIĆ 'Oni koji pozivaju na bojkot Jutarnjeg su Referendumb i Referendumber'

Staljin je, kao i U ime obitelji, prava za LGBT osobe smatrao ‘opasnim eksperimentom’

Kao rečenice iz filma “Glup i gluplji” meni izgledaju predstavke što ih “u ime obitelji” odašilju advokati katoličke, heteroseksualne Hrvatske - Referendumb and Referendumber - poput onih što su na Facebooku pozvali na bojkot Jutarnjeg lista kao “propagandnog glasila samo onih koji se protive referendumu i sadašnjoj definiciji braka, kao i promicanja i zaštite jednoumlja, totalitarizma i nedemokratičnosti”. “Drugim riječima”, kažu ovi borci protiv jednoumlja i totalitarizma, oni što se protive referendumu su “aktivni revizionisti” što “podupiru opasne društvene eksperimente, kao i u vrijeme komunizma”.

Milijan Brkić, osumnjičen za plagiranje diplomskog rada i dužnosnik HDZ-a, podržava internet rat protiv Jutarnjeg

Ne bi čovjek trošio vrijeme i slova na to cijeđenje suhe moždane kore da teza o pravima homoseksualnih osoba kao “opasnom društvenom eksperimentu” - a o “opasnim društvenim eksperimentima” kao povratku “u vrijeme komunizma” - nije službena teza konzervativnog hrvatskog establishmenta.

Iznenadili bi se, naime, borci protiv komunističkog totalitarizma tko bi im se sve našao historijskim saveznikom u borbi za zdravu heteroseksualnu obitelj i kršćansku muško-žensku definiciju braka.

Davno prije njih, prava za LGBT-osobe “opasnim društvenim eksperimentom” ocijenio je, recimo, sam Josif Visarionovič Staljin, čiji je režim homoseksualce slao na pet godina u sibirske radne logore, a lezbijke na višegodišnje liječenje u nadaleko poznatim sovjetskim psihijatrijskim ustanovama.

Prava homoseksualnih osoba kao “opasni društveni eksperiment”, naime, bez iznimke je vidio svaki komunistički režim, od Staljinova SSSR-a do Hoxhine Albanije: komunizam je homoseksualnost vidio tek dekadentnom kapitalističkom perverzijom i zabavom dokone buržoazije.

Siguran sam, međutim, da hrvatski konzervativci - ili barem oni milosrdni kršćani među njima - nisu baš toliki boljševici da pedere šalju na Goli otok: zadovoljili bi se oni vjerojatno već i “društvenim eksperimentom” sa zakonskom definicijom homoseksualnosti kao mentalne bolesti.

Dakle, baš kao u komunističkoj Jugoslaviji.

I to nakon što je homoseksualnost dekriminalizirana, a homoseksualcima ukinuta jednogodišnja zatvorska kazna.

Nakon čega ćemo se lako složiti da zaista treba učiniti sve da se zaustave, kako ono, “aktivni revizionisti što podupiru opasne društvene eksperimente, kao i u vrijeme komunizma”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:03