Branko Hebrang i Olga Ramljak među kandidatima za šefa novinske agencije

ZAGREB - Za novog ravnatelja Hine koji treba biti izabran u roku 45 dana prijavilo se čak 9 kandidata. Među njima su i neka javnosti nepoznata imena poput Ivana Cvitanušića, Vlatka Gladovića i Kristine Gogić. O njima čak ni u Hini ne znaju ništa.



Ostali su većinom ljudi koji su i dosad bili vezani uz Hinu ili novinarsku struku. Tako je Nenad Bach godinama bio novinar Hine i pokrenuo je njihov Financijski servis, radio je u unutarnjoj političkoj redakciji, ali i kao savjetnik ravnatelja za marketing.



Branko Hebrang, inače brat HDZ-ovca Andrije, nekadašnji je izvršni direktor, a danas je član Uprave. Smiljana Škugor Hrnčević urednica je unutarnje politike, a iz struke dolazi i Olga Ramljak, nekadašnja urednica Slobodne Dalmacije.



Upravo se za Škugor i Ramljak spekulira da su najviše lobirale za svoj izbor, i to čak kod premijera Ive Sanadera. Za Hebranga smo doznali da nema gotovo nikakve šanse, a kao Bachovu prednost neki navode političku nepristranost.



Kandidirali su se još i Robert Hirc, poznatiji iz biznisa s helikopterima, i Ljerka Grossi. Nju se u novinama spominjalo kao agenticu OA-e koja je dala informacije o sigurnosnom stanju u zrakoplovnoj bazi Pula.   



Izbor novog ravnatelja otpočetka je bio politički obojen. Oporba i predsjednik Mesić prigovarali su premijeru Sanaderu zbog načina izbora trojice članova Vijeća. Za Božu Skoku oporba je ocijenila da je nepodoban jer je njegova agencija radila za Vladu, dok su kod Dijane Katice i Dražana Jovića isticali nedovoljnu stručnost.    




Suzana Barilar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:11