Mužu nož u srce nakon tri mjeseca braka

NOVA GRADIŠKA - Goran Lagundžija (25) ubijen je ubodom noža u lijevu stranu prsišta u spavaćoj sobi obiteljske kuće u Dragaliću, mjestu između Okučana i Nove Gradiške. Za ubojstvo je osumnjičena njegova supruga Mirela koja je te večeri proslavila svoj 22. rođendan i kojoj je nakon ubojstva u krvi izmjereno 1,54 promila alkohola u krvi.



Kako je, zbog čega i zašto ubijen Goran, pitanja su na koje odgovor ne znaju ni njegovi roditelji Jozefina (61) i Zvonko (60) Lagundžija koji još ne mogu vjerovati da im je zla kob odnijela sina koji se prije samo tri mjeseca vjenčao s Mirelom. - Ubila mi je brata na svoj rođendan, a otac ga je našao u krvi - jecajući je rekla Goranova sestra Vesna (31), koju smo zatekli u prizemlju obiteljske kuće u kojoj se skupila Goranova rodbina.



Pobjegla iz kuće



Između suza i jecaja Jozefina i Zvonko su ispričali kako su Mireli, koja je te večeri proslavljala svoj rođendan, u goste došli i njezini roditelji Tanja i Josip. Međutim, ubrzo su napustili kuću navodno rekavši da više nikada kod nje neće doći.



- Što je bilo, ne znamo. Ja sam s posla došao kući, večerao, popio kavu i otišao leći. Negdje oko 22 sata čuo sam galamu i lupanje. Kada se sve to ponovilo za nekih desetak minuta, otišao sam na kat kuće gdje sam uredio stan s posebnim ulazom za Gorana i Mirelu. Ulazna vrata su bila zaključana pa sam lupao. Mirela mi je otvorila u krvavim papučama. Izderala se: "Ubij mene, nemoj njega dirati" i otišla u dnevnu sobu.



Odmah sam ušao u spavaću sobu i zatekao Gorana na podu. Kada sam ga podigao, krv je počela špricati na sve strane, izlazila mu je i na usta, sav sam bio krvav - grcajući u suzama i hvatajući se za glavu ispričao je Zvonko. Dok je on držao Gorana, Mirela je istrčala iz kuće, a policija ju je zatekla u susjedstvu.



U krvi 1,54 promila



U moderno opremljenom stanu o tragičnim događajima svjedočili su tek tragovi krvi na zidu, a uredno spremljen bračni krevet nije odavao ništa što bi moglo naslutiti da se samo nekoliko sati ranije tu odvijala prava obiteljska drama.



- Kada smo došli, krvi je bilo na sve strane, po krevetu, podu, zidovima... Sve smo to počistili. Bilo je teško, no nismo htjeli da njegova sestra Ankica (34), koja upravo putuje iz Njemačke, to vidi - rekli su Joso i Ante Lagundžija, stričevi pokojnog Gorana. Majka i otac cijelo su vrijeme zazivali ime mrtvoga sina, kćer Vesna ih je pokušavala smiriti i sama teško skrivajući bol i suze.



Mirelu Lagundžiju, djevojački Bilačić, policija je privela u policijsku postaju u Okučanima.



Nakon alkotestiranja utvrđeno je da je imala 1,54 promila alkohola u krvi, a budući da nije bila sposobna davati nikakve izjave, policija ju je tek danas oko podneva ispitala. Prema posljednjim podacima, Mirela, koju se sumnjiči da je 20 cm dugom oštricom noža zadala smrtonosni ubod Goranu, brani se šutnjom i zatražila je odvjetnika. 











Aleksandra Primorac, Željko Mužević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:40