Za ubojstvo supruga 10 godina zatvora

SLAVONSKI BROD - Mirela Lagundžija (22) nepravomoćno je osuđena na 10 godina zatvora zbog ubojstva supruga Gorana Lagundžije (25). Uz zatvorsku kaznu sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Mirka Svirčevića izreklo joj je danas i obveznu mjeru psihijatrijskog liječenja. Izricanje presude primila je mirno, za razliku od njezine majke i tete koje su sve vrijeme plakale.



Ona je  6. siječnja ove godine, nakon proslave svog rođendana, nakon samo tri mjeseca braka nožem svom suprugu zadala smrtonosnu ozljedu. Tijekom istrage na zadnjem ročištu Mirela je odlučila iznijeti svoju obranu.



- U zadnja dva mjeseca Goranova se majka miješala u naš brak, Goran je počeo piti, a tada je znao biti nezgodan. I te se večeri napio, nakon što mu je u tome podršku pružio moj otac. Kada su svi otišli, ja sam legla spavati i zadnje čega se sjećam je da me Goran uhvatio za ruke i izvukao iz kreveta - vidno potresena i plačući na zadnjem je ročištu rekla Mirela.



Iako na nožu nisu pronađeni Mirelini otisci, što je sudski vještak obrazložio hrapavom podlogom PVC drške noža, u dokaznom postupku i na osnovi izjave svjedoka zaključeno je da se Mirela te večeri sukobila s ocem koji je kasnio na njezin rođendan, a s kojim nije bila u dobrim odnosima.



Goran je puncu pružio podršku i to je očito bilo kobno. Optužba se u tom dijelu oslonila na izjavu svjedokinje Zdenke Gazić, koja je bila nazočna naprasno prekinutom telefonskom razgovoru između Gorana i Mireline majke Dagme kod koje je bila te večeri.



- Nemoguće je da je Goran u istom trenutku razgovarao s punicom i fizički napao Mirelu - rekla je Mirela Šmital, zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Psihijatri su ustanovili da je riječ o poremećenoj ličnosti, ali da nije neubrojiva. Kao olakotne okolnostio uzeo je u obzir mladost, neosuđivanost i bolest.   




A. Primorac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:38