LAVOVI S PRIČUVAMA

LYON U RIJECI BEZ 12 IGRAČA Kek najavio juriš: 'Idemo s tri napadača, još želimo proći grupu!'

Na Kantridi se u četvrtak navečer očekuje oko 8 tisuća gledatelja i osim tribine D sve bi ostale trebale biti pune
 Tea Cimaš / CROPIX

U novu europsku utakmicu ulazimo s jasnom porukom - želja, namjera i cilj su nam novi bodovi, rekao je Rijekin trener Matjaž Kek na press konferenciji uočio Lyonovog gostovanja na Kantridi u sklopu 4. Kola Europske lige.

- Kakav god protivnik bio, ja vjerujem u svoje igrače - rekao je Kek dodajući da će Rijeka biti hendikepirana jer će igrati bez jednog važnog igrača. Mislio je pritom na Armadu koju riječka ekipa zove svojim 12. igračem, a zbog kazne UEFA-e protiv Lyona bit će prazne njihova zapadna tribina D.

Kao i obično, Kek nije otkrio točan sastav koji će u četvrtak u 21.05 istrčati na travnjak, ali kazao je da novih ozlijeđenih nakon Splita nema te nabrojao one koji sigurno neće igrati. To su Zlomislić, Mitrović, Lešković, Pušić, Škarabot, Cesarec i Okechikwu.

- Promjena u odnosu na Split neće biti, osim na dvije-tri pozicije. Te promjene se odnose na njihov sastav već gledamo kako da posložimo što bolju igru. Igrat ćemo s tri napadača, Sharbini, Benko i Kvržić, plus Alispahić kao ofenzivni vezni - otkrio je Rijekin trener.

Na pitanje o fizičkoj komponenti Kek je odgovorio da to u Splitu nije bilo upitno.

- Nije bio problem u nogama već u glavi. Takve utakmice se događaju, to je ljudski. Na nama je da to popravimo - rekao je Matjaž Kek.

Unatoč samo jednom osvojenom bodu u prva tri kola, Rijeka još uvijek ima matematičku šansu za prolazak i Kek ne odbacuje tu mogućnost.

- Još devet bodova je na raspolaganju. Ja nisam taj čovjek koji će svojim igračima reći da ćemo te bodove otpisati. Moramo sve napraviti da dobro izgledamo na terenu. Teško će biti bez jednog od važnijih igrača, ali na svima je da pomognu - kazao je Rijekin trener.

Protivničku ekipu nije previše komentirao.

- Lyon ima tešku sezonu. Ovo im je 20. utakmica, a trener je već rekao kako su umorni. Što bih ja onda trebao reći s 26. Gledao sam zadnja dva dana kako su trenirali i pokušavao se sjetiti u kakvim smo mi sve uvjetima trenirali - rekao je Matjaž Kek.

Inače, Lyon je na Kvarner došao bez ozlijeđenih vratara Lopesa i Vercoutrea te oporavljenika Gonalonsa, a trener Remy Garde odlučio je poštedjeti čak devetoricu - Daboa, Biševca, Umtitija, Bedima, Fofanu, Malbranquea, Greniera (jedini strijelac na Gerlandu), Lacazettea i Gomisa!

Na Kantridi se u četvrtak navečer očekuje oko 8 tisuća gledatelja i osim tribine D sve bi ostale trebale biti pune. U prodaji je ostalo još oko 750 ulaznica za A,B, C i F tribinu. Povrat novca izvršen je za ukupno 929 ulaznica D tribine, a za preostale su kupljene 762 ulaznice, plus još 52 tijekom srijede. Armada je pozvala svoje članove koji nemaju ulaznice da Rijeku bodre izvan stadiona, ispod zapadne tribine i na prilazima i stepeništima.

Za utakmicu protiv Lyona akreditirano je 100-njak novinara iz Hrvatske, Francuske i Slovenije, a prenosit će je i čak osam medijskih kuća iz Francuske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:18