DROGA U GARAŽI

SRPSKI MAFIJAŠ U ZAGREBU Čovjek s nekoliko identiteta jamčevinu htio platiti novcem od kokaina?

Petar Konjovod alias Nikola Obradović uhićen je sa 1,4 kg droge u garaži u Savskoj
 Srđan Vrančić/CROPIX

Petar Konjovod, čovjek s više identiteta kod kojega je policija prije nešto manje od mjesec dana u garaži u zagrebačkoj Savskoj ulici pronašla 1,4 kilograma kokaina i strojnicu s prigušivačem, umjesto na slobodi na koju je trebao biti pušten nakon uplate jamčevine od milijun kuna - našao se ponovno u policiji u Heinzelovoj zbog optužbi da je novac kojim je plaćena jamčevina zarađen trgovinom kokainom.

Konjovod, koji se, pak, po svemu sudeći prije promjene imena zvao Nikola Obradović te je u Srbiji bio osuđen na 14 godina zatvora zbog ubojstva, uhićen je u srijedu oko 21 sat ispred zatvora u Remetincu odmah nakon što je pušten. Prije toga je cijeli dan trajala prava drama i pravna bitka između njegova odvjetnika Milenka Umičevića i Uprave zatvora, Županijskoga suda i Državnoga odvjetništva da se Obradovića pusti nakon što je uplatio jamčevinu.

Na kraju Obradović jest pušten iz zatvora, no ispred Remetinca su ga dočekeli policajci i odmah ga ponovno uhitili i odvezli u Heinzelovu zbog optužbi za pranje novca.

Naime, nakon što je krajem veljače uhićen s drogom, istražna sutkinja je Obradoviću (Konjovodu) odredila istražni zatvor koji se može zamijeniti jamstvom od milijun kuna. U ponedjeljak je navodno Obradovićev otac sa svojega računa u Raiffeisen banci uplatio u Iloku milijun kuna na poseban račun zagrebačkoga Županijskog suda u PBZ-u kako bi se realiziralo Obradovićevo puštanje na slobodu.

U srijedu u poslijepodnevnim satima Obradović je pozvan na ročište na kojemu je dao obećanje da neće pokušati bježati, jer će u protivnom ostati bez novca, te je nakon toga vraćen u zatvor iz kojeg je trebao biti pušten na slobodu.

Međutim, umjesto toga, pravsoudna policija ga je ponovno odvela na Županijski sud navodno kako bi mu se ponovno odredio pritvor jer je DORH dobio informaciju od Ureda za sprečavanje pranja novca da novac koji je upotrijebljen za jamčevinu potječe od trgovine drogom.

Međutim, s obzirom na to da se ne radi o zakonskoj proceduri, istražni sudac je odbio zaprimiti Obradovića rekavši policajcima da ga vrate u zatvor, odakle je nakon inzistiranja njegova odvjetnika oko 21 sat i pušten, ali samo da bi bio uhićen zbog novih optužbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:54