OČAJNI VATRENI

LOVREN O SUKOBU SA STRINIĆEM 'Ispričao sam se, to se dogodilo jer ne volim gubiti'

Nema opravdanja. S reprezentacijom sam 11 godina, ovo je najgora situacija, rekao je Srna
 Damir Krajač/CROPIX

Kapetan Darijo Srna izašao je pred novinare nakon što je Igor Štimac ponudio ostavku:

- Sramotno! Teško je naći riječi za opisati situaciju u kojoj se nalazimo. Tu krizu i nogomet kakav pokazujemo. Ne mogu reći da želja nije prisutna, ona je tu, ali je to malo. Nažalost, to je ovoga trenutka naš maksimum. Sastanak koji se dogodio između nas igrača i trenera ostat će između nas. Nema opravdanja. S reprezentacijom sam 11 godina, ovo je najgora situacija. Došao je taj trenutak da se zamislimo što radimo. Od sebe krećem, kao kapetan moram snositi odgovornost u ovom neugodnom trenutku. Natjecanje nije gotovo. Sramota me uopće izaći ispred mikrofona i nešto reći, nemamo opravdanja pred hrvatskom javnosti.

Dogodio se i fizički sukob Lovrena i Strinića.

- To je jednostavno... Ne bih rekao da je atmosfera između igrača loša. Nije sigurno. To je rezultat napetosti, želje da se napravi nešto bolje. Kod toga gola trebalo je utrčati na loptu. Pa i prvi gol nastao je nakon moje pogreške kad sam dao kratki pas. Nismo imali sreće, a tu nesreću nismo zaslužili. Stvorili smo tri-četiri šanse, nismo zabili. Ružno je sve to. Znao da kao kapetan moram nešto reći, ali svjestan sam što god kažem da to nitko neće prihvatiti.

Ivan Strinić je govorio u sličnom tonu:

- Nije dobro, to je očigledno. Trebamo se posložiti da u baražu pokušamo izvući SP. Izbornik je rekao da je ponudio ostavku, nadam se da će na kraju svega ipak ostati, mi smo uz njega.

Kako je došlo do sukoba s Lovrenom?

- Ništa posebno, to je sve OK. To je bilo u žaru borbe. Možda sam morao bolje reagirati kod kaznenog udarca. Imamo se mi snage vratiti, nadam se da će biti tako.

Dejan Lovren je pridodao:

- Ja i Strinić smo sve raščistili, bilo je to u žaru borbe. Ispričao sam se Striniću, to se dogodilo jer ne volim gubiti. Jako mi je teško zbog svega.

Eduardo da Silva ušao je u drugom dijelu:

- Čestitao bih Škotima koji su zaslužili pobjedu, mi smo razočarani, u dubokoj smo krizi. Ostalo nam je tri i pol tjedna da budemo drukčiji u doigravanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:21