NESUĐENI TRENER MODRIH

PETEV O BUGARIMA 'Ludogorec je u euforiji, protiv Dinama žele osigurati proljeće u Europi'

Nakon Zadra momčad Branka Ivankovića čeka sudar s Ludogorecom u Sofiji. Nećemo kazati ništa novoga ako ustvrdimo da se radi o vjerojatno krucijalnoj utakmici Europske lige kad je Dinamo u pitanju. Bugari su iznenađujuće pobijedili PSV u Eindhovenu, već imaju tri boda i eventualni uspjeh sljedećeg četvrtka široko bi im otvorio vrata europskog proljeća, nakon dva kola na kontu bi im svijetlilo velikih šest bodova.

Logično, s druge strane, Modri bi ostali zabetonirani na nuli, već bi mogli zaključivati da ni nakon 44 godine europske utakmice neće igrati u kratkim rukavima. Također, Čornomorec, koji je u velikom zaletu i zna samo za pobjede na domaćem travnjaku, u Odesi igra s PSV-om, pa bi moguća ukrajinska pobjeda i njih podignula na šest bodova te im isto tako prostrla crveni tepih za nastavak natjecanja sljedeće godine.

- Ludogorec nakon velike pobjede protiv PSV-a leti na krilima euforije, utakmicu protiv Dinama vide kao neviđenu mogućnost da se etabliraju na europskoj sceni. Vide svoju veliku priliku jer ne vjeruju da će Čornomorec i Dinamo uspjeti slaviti u Eindhovenu, pa na ta tri boda koja su donijeli iz Nizozemske gledaju kao na zlatni kapital koji će im donijeti europsko proljeće. Da bi se to ostvarilo moraju pobijediti Dinamo u Sofiji, zato će apsolutno sve poduzeti za trijumf. Bugarski klubovi u posljednje vrijeme nisu imali uspjeha u Europi, Ludogorec sad drži da je idealna prilika za taj iskorak - kaže Ivajlo Petev, bivši trener kluba iz Razgrada.

Ludogorec vodi na tablici bugarskog prvenstva, nakon deset kola skupio je 24 boda, četiri više od drugoplasiranog Boteva iz Plovdiva, osam puta je pobijedio, dva puta izgubio. Zadnji poraz datiran je 31. kolovoza kad je na gostovanju kod bugarskog Černog mora poražen sa 3:1.

- Nakon toga poraza i nešto slabijeg ulaska u prvenstvo posložili su se i znaju samo za pobjede.

Bivši trener Ludogoreca otkriva da će u Sofiju stići oko dvije tisuće navijača iz Razgrada. Uspjesi momčad podignuli su zanimanje za utakmice, navijači kao i klupska uprava vjeruju da je upravo sad došlo njihovih pet minuta.

Pitamo Peteva, koji je čak tri puta bio kandidat za trenera Dinama, što Zagrepčani mogu očekivati u Sofiji, kakve su ima šanse?

- Po mojoj procjeni šanse su 50:50. Istina, nisam očekivao da će Dinamo kod kuće izgubiti od Čornomoreca, međutim, pretpostavljam da ta slika zagrebačkog kluba nije realna, da ti igrači mogu mnogo više. S druge strane, Ludogorec je jako dobro odigrao u Eindhovenu. Međutim, treba napomenuti da je nakon te utakmice PSV igrao s Ajaxom, pa su Nizozemci vjerojatno mislili na taj veliki derbi. Moje mišljenje je da su momčadi podjednake te da ćemo u Sofiji gledati vrlo zanimljivu utakmicu.

Petevu je jako žao što je Uefa kaznila Dinamo, nije čudo s obzirom da je jako dobar s braćom Mamić.

- Nije to dobro. Jer, znate, PSV se sigurno ne želi osramotiti u Europskoj ligi, pa će nakon poraza od Ludogoreca htjeti popraviti sliku. U Zagrebu će mu biti lakše jer će Dinamo igrati pred praznim stadionom. Žao mi je što Dinamo ne postiže rezultate koje zaslužuje, ali, naravno, u Sofiji ću navijati za Ludogorec - zaključio je Ivajlo Petev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:23