PONIŠTILI NATJEČAJ

LUKSUZ ZA PRVOG ČOVJEKA VARAŽDINA 'Kupujemo auto za 312.000 kuna. Ovaj od 400.000 je preskup'

VARAŽDIN - Grad Varaždin poništio je javni natječaj za nabavu novog osobnog automobila za varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša. Procijenjena vrijednost javne nabave bila je naime 312 000 kuna bez PDV-a, no u roku za dostavu ponuda zaprimljena je samo jedna ponuda i to s cijenom od 432 182 kuna bez PDV-a. Ponudu je, kako doznajemo, podnijela tvrtka Porsche Leasing iz Zagreba koja u svojoj ponudi ima vozila Audi, Seat, Škoda, Volkswagen i Porsche. No, s obzirom da je riječ o ponudi koja je za 120 000 kuna veća od procijenjene vrijednosti javne nabave, gradonačelnik Habuš odlučio je postupak javne nabave poništiti.

- Nismo očekivali da će ponuđena cijena premašiti procijenjenu vrijednost, a pogotovo ne za toliko novca i zato sam odlučio postupak poništiti. To međutim ne znači da odustajemo od kupnje automobila. Do kraja godine pokrenuti ćemo novi postupak javne nabave - ističe gradonačelnik Habuš.

- Nije mi jasno zašto se kupnja novog automobila toliko potencira u medijima ako se zna da smo vozni park smanjili sa 17 na samo 9 vozila. U siječnju smo, nakon što je istekao operativni leasing, vratili Audi A6 kojim sam se koristio jer je otkupna cijena bila daleko veća od njegove starosti, prijeđene kilometraže od 200 000 kilometara i troškova održavanja. Odlučili smo se na kupnju novog vozila zato jer tako znatno smanjujemo troškove službenog vozila - dodao je Habuš naglasivši da je prošle godine Grad Varaždin za troškove leasinga izdvojio oko 91 000 kuna, a troškovi održavanja su godišnje iznosili više od 30 000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:55