UMJERENO SLAVLJE

FOTO Hajduk slavi 102. rođendan, na Gripama će biti izloženi trofeji stariji od sto godina!

Hajduk danas slavi 102. rođendan kluba, neće to biti nikakva glamurozna proslava, ali još jedna velika obljetnica prigodno će se obilježiti.
 Nikola Vilić/Cropix

Hajduk danas slavi 102. rođendan kluba, neće to biti nikakva glamurozna proslava, ali još jedna velika obljetnica prigodno će se obilježiti. Rođendanska utakmica već je odigrana u subotu s Olimpijom (pobjeda 4:1), a danas su već odrađene neke aktivnosti: U 9 ujutro održana je misa u crkvi sv. Ante na Poljudu, a poslije su se polagali vijenci na spomen-ploči na sjevernoj tribini stadiona Poljud i groblju Lovrinac.

U 17 sati na rasporedu je otvaranje prigodne izložbe o Hajduku u Kući slave splitskog sporta . To je sjajna prigoda da se svrati na hajdučku izložbu na Gripe, u organizaciji Udruge za osnivanje muzeja sporta. Hajduk će "posuditi" šest najdragocjenijih trofeja da budu izloženi, od 16 do 20 sati, pa svratite to vidjeti, dotaknite ih!

Po jedan pokal za naslov prvaka, odnosno kupa Jugoslavije i potom Hrvatske, zatim pra-pokal, prvi što ga je Hajduk ikad dobio, a darovao mu ga je zagrebački HAŠK za gostovanje 1912. godine (pokalu je 101 godina, svaka čast!), te plaketa za zaslužnu momčad Slobodne Francuske, trofej zasluga "bijelih" iz Drugog svjetskog rata. A što je bio posebni dar Hajduku, od francuskog šefa države, generala De Gaullea.

I priče iz svlačionice: publici koja svrati na Hajdukovo sijelo bit će na raspolaganju Ivica Bukle Hlevnjak, Dražen Frfa Mužinić, Stanko Špaco Poklepović.

Hajduk – navijačima... Sto i dvi godine. I nikad nas neće štufat.

Udruga Naš Hajduk pokrenula akciju: Prijavite sve nezakonitosti u klubu!

Udruga "Naš Hajduk" pokrenula je akciju "Zlatna zviždaljka" u kojoj će se prikupljati dokazi o potencijalno nezakonitim radnjama u tom klubu, te je pozvala sve zainteresirane pojedince koji imaju saznanja o sumnjivim radnjama da ih prijave toj udruzi koja će pristigle materijale dostavljati institucijama Republike Hrvatske i Europske unije.

"Molimo sve navijače, sadašnje i bivše zaposlenike Hajduka, sadašnje i bivše članove Nadzornog odbora, sadašnje i bivše igrače, novinare, zainteresirane pojedince i tvrtke koje imaju ikakva saznanja o sumnjivim aktivnostima u Hajduku da svoje dokaze ili samo sumnje prijave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na: Udruga Naš Hajduk; Zrinsko Frankopanska 17; 21000 Split", navodi se u priopćenju udruge Naš Hajduk

Pojašnjava se kako će svi svi pristigli materijali biti će proučeni i "proslijeđeni na daljnje postupanje institucijama Republike Hrvatske i Europske unije".

Na prijedlog članova na izbornoj skupštini Udruge Naš Hajduk, održanoj krajem prošle godine, izglasana je odluka da se Nadzornom odboru i Upravi Hajduka da preporuka o pokretanju građanskih postupaka zbog naknade štete i eventualnih kaznenih postupaka prema odgovornim pojedincima čije su loše ili zlonamjerne poslovne odluke dovele do sadašnjeg financijskog kraha, podsjeća se u priopćenju.

Istom je odlukom doneseno rješenje i da sama Udruga pokrene projekt prikupljanja dokaza o potencijalno štetnim, nemoralnim, sumnjivim pa čak i kaznenim radnjama, a sve u cilju pokretanja građanskih i kaznenih postupaka radi naknade štete načinjene Hajduku. Pokrenuti projekt je, odlukom Upravnog odbora o provedbi odluke Skupštine, nazvan "Zlatna zviždaljka".

Udruga Naš Hajduk utemeljena je u ljeto 2011. godine s namjerom da se angažira u novom modelu upravljanja klubom, te je u demokratskim izborima u jesen 2011. godine izabrala sedam od ukupno devet članova Nadzornog odbora Hajduka. ( hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:28