POBJEDNIČKI TRENER

ZORAN BRANI BRATA 'Ne vjerujem da je prvi počeo... Ponašanje publike je bilo strašno'

Ako želi i hoće, onda Dinamo nema adekvatnog protivnika u HNL-u - kaže Mamić
 Ante Cizmic / CROPIX

Zoran Mamić, trener Dinama, stao je u obranu svoga brata Zdravka :

- Ne vjerujem da je prvi počeo...

Prije toga o nogometu:

- Čestitao bih svojoj ekipi na velikoj pobjedi i dobroj igri, sve što smo tražili od igrača kad dobijemo u tolikoj mjeri, onda to ovako izgleda. Dominirali smo. Što se tiče utakmica u hrvatskom prvenstvu odlučuje ekipa Dinama. Ako želi i hoće, onda nema adekvatnog protivnika! Presudilo je puno faktora, od naše kvaliteta, do ulaska u utakmicu s puno mirnoće, samopouzdanja, odlučnosti.

Jedan ste od rijetkih trenera Dinama koji je u Poljudu napao Hajduk i nije mu dao da igra?

- Devet godina ima da sam se vratio iz Njemačke u Dinamo. Kad god smo ovdje došli s namjerom da dobijemo, bili smo dobri. Kad smo došli taktizirati i kalkulirati, bilo bi naopako.

A kako komentirate ponašanje vašeg brata Zdravka u loži?

- Vidio sam da je nekakva gužva, ali ne znam točno što je bilo, nemam oči na leđima. Ne vjerujem da je prvi počeo. A da li se zapitati i o ponašanju publike? Što mislite? Tolika količina uvreda i predmeta koji lete prema nama prava su sramota. Jednom su nas ček i telefonom gađali, da li ste se ikad zapitali oko toga? Ja ne znam što je sad bilo, ali u devet godina smo u Splitu doživjeli mnogo neugodnosti. Hajduk u loži u Maksimiru nikada nešto slično nije doživio. Nikada!

Kako će Dinamo izgledati dogodine s obzirom na previranja koja se najavljuju?

- To ne mogu baš komentirati, ali mogu reći da ova uprava radi dobro i ja vjerujem da će ova uprava nastaviti dalje.

Halilović je ušao kasno?

- Nije bilo potrebe uvoditi ga jer je naša momčad igrala jako dobro. Nije bilo razloga da bilo koga ranije mijenjam.

Je li vas razočarao Hajduk?

- Neću komentirati Hajduk. Dinamo je igrao jako dobro. Sredina s Ademijem, Antolićem i Brozovićem je vrlo agresivna, naša je "forca" ta druga, ničija lopta, mi je osvajamo. Tu pravimo dominaciju.

Mislite li dakle da je primjereno reagirao vaš brat Zdravko?

- Znate, ja sam imao nekidan incident i rekao sam da bih isto opet postupio (ošamario je jednog momka koji mu je dobacivao... op. a.). Kad ti jebu mater i kad ti kažu da su ti djeca kopilad, moraš reagirat. Split je veliki grad, Hajduk je veliki klub, ali uvrede koje i ovdje doživljavamo, nisu primjerene. Ja sam tako nekidan reagirao i opet bih, bez obzira kako će to netko komentirati – rekao je na pressici Zoran, Zdravkov brat, trener Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:19