NIJE U ŠOLDIMA SVE

Košarkaško čudo iz Splita: Deset mjeseci nisu dobili plaću, a pobjeđuju euroligaše

KK Split je i dalje na tankoj crvenoj liniji. Nema promjena, i dalje nismo primili niti jednu plaću. Postoji neki novac, ali traži se način kako da nam ih isplate - izjavio je Srđan Subotić
 Goran Mehkek / CROPIX

Na premijeri u 2013. godini Cedevita si je uvelike kompromitirala izglede za igranje u Euroligi sljedeće sezone, slijedi još teška borba za Final Four ABA lige, dok Split slavi veliku pobjedu, prvu gostujuću ove sezone.

Gosti s Gripa sve su to napravili “gladnih usta” jer još nisu dobili niti jednu plaću ove sezone. Za razliku od Cedevitinih igrača kojima primanja (najveća u hrvatskoj ligi) stižu na vrijeme.

- KK Split je i dalje na tankoj crvenoj liniji. Nema promjena, i dalje nismo primili niti jednu plaću. Postoji neki novac, ali traži se način kako da nam ih isplate - izjavio je Srđan Subotić kojem, kao i suigračima, to nije problem da pobjeđuju i euroligaše.

Cibona je na pravoslavni Badnjak bila blizu velike pobjede u Beogradu protiv Partizana (74-68), ali je tko zna koji put bila smušena. Smush Parker je odigrao tako da bi ga s vrha Sljemena trebalo napucati nogom u stražnjicu tako jako da preleti Sloveniju i sleti u Italiju. Lošom utakmicom udaljio se od novog jednomjesečnog ugovora. Ipak, u prilog ostanku ide mu ozljeda Davora Kusa koji ima minimalne izglede da zaigra u srijedu u Kupu protiv Zagreba.

Polovicom druge četvrtine utakmica je bila prekinuta na 20 minuta, jedna frakcija zavađenih navijača Partizana bacala je papire i petarde te palila baklje. Vujošević je bjesnio na njih te im prišao i pozvao na obračun “čovjek na čovjeka”.

Krušlina je pozvao Vujčić, a na papiru igra za 5000 kn

Splićani kao da su posebno napaljeni na Cedevitu, dosad su je redovito dobivali na Gripama, a pamti se pobjeda iz prvog dijela regionalne ABA lige kad je na njihovoj klupi sjedio Božo Maljković.

Momčad koju predvodi Nikola Vujčić ima na sebi i “zagrebački pečat” zbog trenera Mladena Erjavca, ali i fetivog purgera Filipa Krušlina, dečka iz Cibone, koji je zabio Cedeviti “tricu” odluke. Krušlin jr. došao je u Split na poziv Nikole Vujčića i pristao je igrati za plaću od 5000 kuna. Naravno da je to samo na papiru jer na Gripama plaće još ne isplaćuju. A. Orlić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:19