Žiri tjednika Lider izabrao

Novinarka Jutarnjeg lista Lucija Vranković među nagrađenima za poslovno novinarstvo

 Lider

Novinar Privrednog vjesnika Jozo Vrdoljak, Mato Barišić s Nove TV i Lucija Vranković iz Jutarnjeg lista, ovogodišnji su dobitnici Liderove nagrade Hrvoje Mateljić za najbolje gospodarske radove u prethodnoj godini, objavili su iz Lidera.

Stručni žiri je nagrade dodijelio u tri kategorije - za najbolje novinarske priloge o gospodarstvu objavljene u tiskanom ili digitalnom mediju, najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) te za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina.

Tako je nagradu Hrvoje Mateljić za novinarski prilog o gospodarstvu objavljen u tiskanom i digitalnom obliku dobio Jozo Vrdoljak iz Privrednog vjesnika, Mato Barišić s Nove TV dobio je nagradu za novinarski prilog o gospodarstvu objavljen u elektroničkim medijima, a nagradu za prilog o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina, dobila je Lucija Vranković iz Jutarnjeg lista.

Poslovni tjednik Lider nagradu je utemeljio je kao uspomenu na prerano preminuloga Liderova novinara Hrvoja Mateljića (1974. - 2008.). Nagradom se želi sačuvati uspomena na Hrvoja te odati priznanje kolegama i kolegicama koji ustrajavaju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu.

Prošle godine Liderovu nagradu za najbolje gospodarske priloge dobili su Boris Mišević s RTL-a i Liderova novinarka Željka Laslavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:52